Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a különbség?

Mi lehet a különbség?

Figyelt kérdés

A két laptop között mi a lehet a különbség? Mert árban igen nagy! Az olcsóbbik 8 magos (többek közt a további adatok is, 8GB (4+4) DDR4 3200MHz RAM • 512GB M.2 2242 PCIe 3.0x4 NVMe SSD stb.) cpu-ja van, a drágábbnak 6 magos (többek közt a további adatok is, stb.) cpu-ja van. De az árukban nagy a különbség:

Az olcsóbbik:

[link]

A drágábbik:

[link]

Amatőr vagyok annyira, hogy ezt nem értem. El tudna valaki ebben merülni, és tudna erről felhomályosítani engem? :)

Hozzá teszem, hogy van ennél olcsóbb gép (456900-ft-nál) amiben 16 gb ram van, és 512 m2 ssd, ezt sem értem, hiszen a 456900-ft os látszólag jobb gép, és mégis a ram fele, és az m2 is a fele :o

Hogy van ez???

2022. jan. 13. 13:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Az a különbség, hogy thinkpad. Ez a Lenovo csúcs üzleti szériája.

Amúgy benne a hardver az egy belépő kategóriás semmi... 200-220 körül is lehet ilyeneket venni.

Az anyagminőség és a támogatás (garancia) amiben óriásit nyújt a thinkpad. De otthonra ilyen nem kell.

Mire akarod használni a gépet? Miért nézel ilyen drágákat?

Otthonra ebben az árkategóriában otthonra inkább már ilyen dizájner vékony laptopok vannak (kb apple laptop koppintások, és hasonlók). Persze az üzleti is jó, kinek mi tetszik.

2022. jan. 13. 15:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem nem játékra kell. Max a world of warcraft amivel jatszok, aminek a grafikai követelményét kellene hogy bírja mondjuk még Legalább 2-3 Évig. De ezzel kapcsolatban még Meg kéne tudnom hogy az integrált grafikus chipnek mik a tulajdonságai. Tudom hogy azok gyengék de a world of war Krafthoz sem kell valami erős VGA. Tehát ez lenne a következő kérdésem hogy az ilyenek milyen vga csippel vannak ellátva, eddig neten erről nem találtam semmit. Gondolom ennek is van egy max bíróképessége hát erre lennék kíváncsi. Ezenkívül netezésre használnám videónézésre stb.Mindenre ami nem játékot jelent. Régi játékok közül futtatnék párat, melyek 2010-ig jelentek meg. Tudnál ebben még valamit segíteni tanácsolni?
2022. jan. 13. 19:34
 3/5 A kérdező kommentje:
Még hozzátenném azt hogy ha egy vow megjelenítéséhez elég ez a grafikus kártya még egy két három évig, és ezáltal 160 000-es laptop is elég ehhez az egész történethez, akkor nem veszek ilyen drágát. De azt hiszem hogy ebben ti tudnátok jobban tanácsot adni, amit most is nagyon szívesen veszek.
2022. jan. 13. 19:36
 4/5 anonim ***** válasza:

AMD 5300U procis laptop is megefelel erre a felhasználásra, igen. WOW-ot nem igazán tudom követni, hogy éppen az aktuális új kiegészítő milyen gépigénnyel érkezik.

Mindenképp AMD vonal a javasolt. Jelentősen jobb az integrált grafikájuk, mint az intelé.

(most amúgy mindkét gyártó nagyot akar dobbantani laptop fronton, és tavasszal hipi-szupi processzorok, és velük grafikus egységek is jönnek, de mind a drágább szegmensbe várható, 300e+, és a felhasználásodat sem érintik.)

Játékokban amúgy 60 FPS felett lehet rendben lenni.

[link]

Ez a videó alapján pontosan ezt tudja hozni egy ilyen proci és az integrált grafikája. (low-medium beállításokkal, 1080p)

5500U procival ár-érték szempontjából akár jobban is jáhatsz, ha van valami jórasított, mert +2 procimagot ad. Viszont mivel az integrált grafik szinte azonos benne, így játékélményben nem lesz változás. [link]

Nekem az a problémám, hogy hiába van átlag 60 FPS, elég gyakran beesik alá, és ez akadásokat okoz. Ha ki tudsz várni, akkor lehet érdemes lenne megvárni a tavasz az új gépekhez, mert egy integrált grafikás rendszer mégiscsak sokkal egyszerűbb, stabilabb, kevesebbet fogyaszt, nagyobb akkuidőt ad, kisebb a lehetőség a meghibásodásra benne...

Mert a következő szint az már a különálló grafikus chippel rendelkező laptop lenne, amiből a legolcsóbb ajánlható az MX450-esek

nade most van egy kellően „olcsó”(jelen árakat nézve talán jóárasított kompromisszumos valami) MX450-es laptop:

[link]

A proci a gyenge pontja, mert csak két mag. Bár ez 2 erős mag! Netezésre Bőőven elég, minden mediát, filmet lejátszik (4K simán), játékokban az MX450 mellé elég. Meg amúgy kisfogyasztású konfigot eredményez.

[link]

Gyakorlatilag kétszer annyit tud papíron az MX450, mint az integrált AMD grafika. Szóval ez a legolcsóbb, amit ajánlani tudok, és élvezhető lehet vele a WoW.

Ami rendesebben játékos gép, és az ilyen régebbieket is teljesen kompromisszummentesen max grafikán lehet vele játszani, azok a GTX1650, RTX3050 GPU-s laptopok. Ezek 300 ezer felett indulnak...

2022. jan. 13. 21:11
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a kimerítő választ! :)
2022. jan. 14. 12:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!