Szerintetek ez az alaplap kitudja rendesen szolgálni ezt a procit? Többi lent
Alaplap: gigabyte b450 aorus elite
(Weboldalát néztem ott támogatja, csak hogy ki is használja -e 100%osan. Húzni nem szándékozom)
A kinézet proci: AMD Ryzen 9 5900X 12-Core 3.7GHz AM4
Esetleg maajd még a: AMD Ryzen 9 5950X 16-Core 3.4GHz AM4
A mostani procim: AMD Ryzen 7 3800X 8-Core 3.9GHz AM4
"Weboldalát néztem ott támogatja, csak hogy ki is használja -e 100%osan"
Mindig azt kell nézni, támogatja e. Ha igen, akkor megy vele. Nyilván PCIE 4.0 nem lesz, de azt te döntöd el, fáj e neked (van e pci-e 4 ssd-t például)
A többi "gamer extra power 6000" alaplapok parasztvakítás. Csak ugye "gémerebb ha világít" szinten kell a népnek.
Ez nagyon attól függ mire használod. Ha csak játszogatsz akkor tökmindegy. Ha dolgozol és olyna dolgokkal foglalkozol ahol sok és nagy méretű fájllal kell dolgozni akkor ott kicset ér a pcie 4.0. Ha kell a több és nagyobb sebességű periféria akkor szintén nyerőbbek az 500-as lapok.
Ha semmire nincs szükséged amit egy X570 nyújtani tud csak a
processzorteljesítmény a lényeges akkor teljesen jó a B450 Aorus Elite :)
A VRM hőmérsékletére érdemes odafigyelni, mert ebben nem a legacálosabb a B450 Aorus, ha van elég légmozgás akkor ok a 16 magosokkal is.
7-es
Nyilván arra mondtam, hogy vegye a B550 Tomahawk-ot, ha erősebb procit akar.
Fúhh, így elég átláthatatlan, hogy mit javasoljunk. Segítene, ha részleteznéd, hogy mid van most? Mire használod, mihez kell akár 16 magos proci?
Videokártya... nem úgy néz ki, hogy bármi lejjebbnyomná az árakat. Normál esetben persze, szép lenne az RTX 4000-re várni, meg az AMD is ott van most az élmezőny közelében. De ha jön bármi új, vagy jobb, az annyival drágább is lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!