Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A rossz tápegység kinyírhatja...

A rossz tápegység kinyírhatja az egeremet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Csak érdekelne, hogy technikailag ez lehetséges-e. Azt hiszem ez velem megtörtént, illetve én erre tippelek. A tápegységem kábele nagyon lazán csatlakozott bele magába a tápegységbe, mindig kilazult és hát mikor a gép mozgatva lett, akkor ilyen elektromos hangokat adott, mintha szikrázott volna stb... de ha nem volt mozgatva semmi nem volt, amúgy nekem erre azt mondták, hogy ez nem gáz és jól van az úgy..... :( Szóval ilyen kontakthiábnak tűnt.

Aztán mikor utoljára bekapcsoltam akkor már bekapcsolásnál (mozdítás nélkül) is ezt a hangot adta ki és hát eléggé megijedtem. Gondoltam kikapcsolom, áramtalanítom és újradugom a kábelt, hogy szorosabban legyen benne és akkor jó lesz. El is indult sercegés nélkül, a rendszer is betöltött viszont az egerem nem mozgott. Oké kihúztam és mikor visszadugtam az usb protjába, akkor ez a sercegő hang az usb portból és fentről is jött.... ezután fogtam és szépen kikapcsoltam a billentyűzettel az egészet, igazából sikerült egy normális kikapcsolást csinálni a rendszeren. A billentyűzetnek meg látszólag msnak nem lett baja....remélem. Égett nyomot nem láttam sehol a gépben se.

Az egeret kipróbáltam a laptopomon, ott is csak világított, de nem mozgott szóval használhatatlan lett. Persze nem akartam kísérletezni vele, mert szerintem elindulna a gép normálisan, de nem akarom addig húzni, hogy véletlen más is zárlatot kapjon vagy minek nevezzem ezt. Szóval most egy új tápegységet veszek és azzal fogom bekapcsolni.

Esetleg van valami tapasztalatotok ilyesmivel? Eddig bárkit kérdeztem mindenki furcsának találta, hogy ez nyírta volna ki az egeret, na de ekkora véletlen sincs értitek.

2022. jan. 6. 20:56
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

[link]

Ez a tápegység, hát nem vagyok nagy szakértő, de elég kriminálisnak tűnik.

A vidikarim: Nvidia GeForce GTX 1050

Processzor: AMD Athlon (tm)II x2 250 Processor 3.00GHz

RAM: 8GB

2022. jan. 7. 17:39
 12/26 anonim ***** válasza:

Hát próbáltam róla valamit kideríteni, de igazából fölösleges is jobban utánajárni, ezt érdemes mindenképp cserélni.

Amúgy ehhez a konfighoz fölösleges a 600w, igazából a 300w is kényelmesen elég, más kérdés, hogy egy minőségi, márkás darab legyen.

2022. jan. 7. 17:43
 13/26 A kérdező kommentje:

"Bihtos hogy az egér, ment tönkre nem az alaplap csatlakozója??"

Hát figyelj, a laptopban ugyanazokat a tüneteket produkálja az egerem, a kurzor nem mozog, a kattintás működik. Ráadásul nagyon sajnálom, mert egy minőségibb asus gamer egér volt. Szóval az egérnek tuti nyekk. :(

+ Az a helyzet, hogy a vinyón vannak az adataim (sok sok játékos vidim, amiket vegassal szerkesztek) és ezért nem nagyon szeretném az új tápig bekapcsolni és kísérletezni, ne hogy aztán kivágjon több mindent megint valahogy és elvesszen (másik meg nincs, hogy csak úgy beletegyem). Tehát új tápig nem fogom a portot se ellenőrizni akkor.

2022. jan. 7. 17:46
 14/26 A kérdező kommentje:
Igen nos itt már arra is akkor gondolok, ha a jövőben cserélnék egy jobb processzorra, akkor a táp is már jobb teherbírású legyen, legalább is erre gondoltam vagy ha kártyacsere van. Bár nem tudom. Köszi, hogy segítetek!^^
2022. jan. 7. 17:48
 15/26 anonim ***** válasza:
72%
Be quiet 9/FSP hexa+85 akár használtan: hardverapró.hu
2022. jan. 7. 17:48
 16/26 anonim ***** válasza:
Socket AM3-ra már nem nagyon érdemes amúgy fejleszteni.
2022. jan. 7. 17:53
 17/26 A kérdező kommentje:

#16 Ezt hogy érted?

(am nem tudom mi az, de valami procis dolog gondolom), ha újat vennék annak mi köze lenne hozzá? bocsi csak nem világos, hogy mire gondolsz itt most "fejlesztés" alatt.

2022. jan. 7. 18:15
 18/26 anonim ***** válasza:
Hogy jobb procira akarsz cserélni a jövőben, AM3-ra nem nagyon van már olyan proci amire úgymond emgérné cserélni, mert mind régi már.
2022. jan. 7. 18:57
 19/26 A kérdező kommentje:
Hát akkor egy teljesen másra. Vagy ott kéne valamire figyelni? vagy van vmi akadálya?
2022. jan. 7. 21:51
 20/26 anonim ***** válasza:
Hát az új alaplapot és memoriát is jelent egyben.
2022. jan. 7. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!