12100F már teljesítményre is jobb választás, mint a ryzen 3600?
Persze a lap picit drágább még (B660. H610 nem tudom megéri-e így, hogy kivették a dual channelt is), de hamar csökkenhet az ára méglejjebb, ahogy ellepi a piacot. Alzán már megvehetőek.
Én már dobom is el az AMD procimat, amíg még drága.
7: kicsit több az, 15-30%: [link] https://www.youtube.com/watch?v=dNjYDBReyVE
4: ""hogy kivették a dual channelt is"
Mit vettek ki miből? :D"
H610 chipsetben már nincs dual channel memóriatámogatás. Hiába raksz be kettő memóriát, akkor is csak single channel marad. Köszönjük, intel! 🤷♂️ Azért korábban a H#10 chipseteknél ilyen nem volt. Esetleg korlátozva volt a sebesség... Szóval olyan lehetetlen hülyeségekbe kötnek bele, amiről az ember már megszokta, hogy alapvető, és most mégis idekontárkodnak egy ilyet... Nyilván marketing, a B660 felé akarják tolni az embereket, csak minek, ha a H610 is elég?
Közben kutakodtam, és az a furcsa, hogy minden oldal azt hozza le, hogy nincs dual channel, ehhez képest a gyártói oldalakon meg VAN! 😅
Lehet, hogy ez csak DDR5-re vonatkozó korlátozás? 🤔 Vagy az intel korlátozza, de a gyártók megkerülték? Majd kiderül...
Most kérdező kérdezni akar vagy mindenki mást meggyőzni?
Utolsó, nagyon is kihasználja egyre több cím, a 4-nél több magot is...
https://www.youtube.com/watch?v=jy8UPTaLstU
Csak nehogy azt mondd hogy alaptalanul írom.
Hmm érdekes. Az intel anyagban is ez áll, de nem lehet hogy csak elírták?
Az ark.intel.com még nincs teljesen kitöltve és még a datasheet sem elérhető és a "# os DIMMs per channel" nél az érték 1, míg a többinél kettő de ez a csatornánkénti slotok lehetséges számát jelenti, nem a csatornákat.
Az ark-on a H510nél sem írják, hogy két csatornás lenne a vezetékelés a memóriavezérlő és a ramok között, ez a mező ott is hiányzik ennek ellenére az is dual channel.
"holott a legtöbb játék még a két magot is alig használja ki, nemhogy többet."
LOOOOOOlllLOOOOLOL
ultragatyi kommentelő
#14 ez teljesen rossz videó.
Nézd meg itt a turbo órajeleket, majd vesd össze a a videón látható FPS-ekkel:
Ha valóban a magszámtól függene a dolog, akkor az i3 és az i7 között nem ennyi lenne az fps eltérés. Itt egy kicsit "modernebb" és kontrolláltabb teszt:
És akkor ehhez még vedd hozzá, hogy a 12100F az vélhetően simán hozza a Ryzen 5 3600 szintjét.
és mennyi az 1% low? a kb. legfontosabb érték...
vagy esetleg azt se tudod mi az, csak az FPS-t hasonlítod össze...
bocs
frametime-t akartam mondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!