Mit jelent a virtuális memória és mennyire befolyásolja a pc gyorsaságát, és teljesítményét?
Nekem 512-es RAM-om van egy 1,7 GHz- es Intel Celeronhoz, ebből rendszerint kb. 150-200Mb a szabad. A virtuálisról tegnap azt írta az EVEREST, hogy 2024 (free: 1990Mb). Ma meg csak 1600 körüli a teljes virtuális, ez miért változik?
Ezt írja javaslatnak az Everest:
A rendszermemória bővítésével növelhető az alkalmazások teljesítménye.
Lehetne-e USB-s külső Pen/fleshdrive-al növelni a rendszer sebességét? (XP-t használok, bár most fent van a Linux Mandriva power pack is, ami sokkal nagyobb az XP- nél, így kicsit lassabb.
Mit tehetek? Mégegy 512-es RAM-ot, vagy mást?
Még egy kérdés: a lapozófájl és a virt.mem. ugyanaz?
Köszi a gyors választ!!!
Hallottam az egyik kollegámtól, hogy vett egy 2Gb-os pendrive-ot, ami az eladó szerint alkalmas a rendszermemória növelésére. Ez igaz?
Vagyis akkor nekem van az XP-nek 35 Gb. szabad terület, amiből az op. rendszer virt.memóriának annyit állít be, amennyit akar? Tehát ha fixálom gyorsabb?
Így akkor marad a RAM bővítés?
Nincs mit. :)
A pendrive adatátviteli sebessége meg sem közelíti a merevlemezét, felejtsd el csak rosszabb lesz. Vegyél inkább több memóriát, Xp alá min. 1 GB kell, amivel már tisztességesen elfut(a virtuális memóriára még akkor is szüksége van az oprendszernek). A procit nézve ideje venni egy új gépet, ha nem megy akkor tegyél bele memóriát, fel fogja gyorsítani a gépet, hogy használni tudd még egy kicsit.
Ha kidobod a géped, szólj, hogy hova álljak. Nekem 800MHz-es van, 384 MB-tal - és még működik és használható.
Kilőttem a Windowsból pár szolgáltatást, ami nem kell, és persze én is beállítottam fixre a virtuális memóriát, meg még pár dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!