A képeidet hol tárolnád az alábbi két opció közül?
Eddig így szoktam:
HDD + Google Drive (1 itt, 1 ott)
Most viszont elfogyott az ingyenes tárhelyem a Google Drive-on.
1. opció: havidíjas fizetés az extra tárhelyért, változatlan tárolás.
Vagy 2. opció: egy USB-stick vásárlása és az lesz a szekunder tárolóeszköz.
Másik szobában tárolva mondjuk. Vagy valami, hogy ne egy helyen legyen minden.
Ha nem szelektáltak a képek, hanem csak egyszer el lettek kattintva majd feltöltve, akkor érdemes végigmenni rajtuk és törölni legalább a duplikált vagy rosszul sikerült képeket. Esetleg egyszer úgy is átfutni, hogy törlöd azokat, amire semmi szükség már, és azzal is szabadul fel hely.
Régen külön beállítás volt a Google általi tömörítés vagy a teljes méretű képek feltöltése között, az is méretkülönbséget jelent.
Valamint ha nagy felbontású mobilos képekről van szó, akár egy veszteséges újratömörítés, akár egy kisebb felbontásra konvertálás jelentős méretkülönbséget eredményez (a 4k felbontás valami 6-8 megapixel körül van, több tíz megapixeles képek csak a helyet foglalják) - ennek hátránya, hogy le kell tölteni a képeket, átalakítani majd visszatölteni.
Eddig ezzel ingyen megvagy, de melós dolog.
Ha fizetsz, havi 700 forint a 100 gigás csomag. Egy NAS+2 HDD pedig ilyen 40-60 ezer forint, 50 ezer forintból közel 6 évig lehet a Google prémiumot fizetni (idővel nőhet az ára 1-200 forinttal).
Eszembe nem jutna felhőben vagy online tárolni családi képeket, videókat, dokumentumokat. Nyilván nem a családi kiruccanásos képeim a támadók célpontjai, de ez akkor is nettó hülyeség
Egy külön winchesteren van minden fontos adat + pendrive-on. Ezek azért nem nagy összegek és nem kell félni, hogy valaha illetéktelenek kezébe kerül valami vagy zsarolóvírus miatt törlődnének
#8: kivéve ha bármilyen (természeti) katasztrófa miatt megsemmisül az összes másolatod, mivel mindet egy helyszínen tartod.
Senki nem támad meg random Google fiókokat.
Én évek óta felhőt használok, előnye nekem:
Esetleg telefon valtaskor szoktam elmenteni a képeimet, viszont egyszer jártam úgy, hogy a telefonom kuka lett és a felhőnek köszönhetően mindenem megmaradt, amúgy pedig vesztettem volna mondjuk lehet 1 havi képet, de én lehető hogy 1 idő után megunnam mentegetni havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!