Tápegység gond, beállítási vagy alaplap probléma?
Figyelt kérdés
Amikor bekapcsolom az elosztót a gépem is elindul magától. Ráadásul csak a bios-ból tudok továbblépni f1-el, mert "low battery"-t ír ki ami nonszensz, mert pár hete cseréltem le az elemet amit újonnan vettem. Az elsődleges indítási helyet és a dátumot-időt kell folyton átállítani, hogy bejöjjön a win. Ezek mitől lehetnek? Cseréljem ki a tápegységet?Vagy bios-ban van elnyomva valami? Köszönöm.2010. szept. 7. 07:42
1/7 anonim válasza:
Ez inkább alaplap gond lesz. Beállítás ezen nem hiszem hogy segít. Ki lehet úgy tudom kapcsolni ezt az F1-es továbblépési figyelmeztetőt, de ettől még a probléma élni fog tovább. Ha az elemcsere (amennyiben jó elemet raktál bele) nem segített, akkor ez alaplap gond lesz.
Tápegység probléma nem nagyon lehet, azok inkább máshogy szoktak jelentkezni.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod.Ez elég lehangoló.(
2010. szept. 7. 13:04
3/7 MaXXeGee válasza:
A biosnak van olyan beállítási pontja, hogy az "utolsó állapot visszaállítása bekapcsoláskor", ha ezt disabled-re teszed, akkor sem elindulni nem fog, amint áramot kap, sem a dátumot nem kell állogatnod. Vagy ha mégis, akkor vacak elemet kaptál, ki tudja, hány évet állt melyik bolt polcán :)
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt is! Megnézem amint lehet, őszintén megvallva már kacsingattam erre a beállításra csak nem akartam belerondítani. De ugye így sem maradhat. Az elem meg elvileg jó kell,hogy legyen, 2-őt is belepróbáltunk. Bár kb 2 bekapcsolásig jól ment a dolog. Első gépem, majd valahogy helyrepofozom a segítségetekkel) Legalább megtanulom mit és hogyan.
2010. szept. 7. 15:05
5/7 MaXXeGee válasza:
nyald meg az elemet, ha megrázza a nyelved akkor van benne kraft :D
6/7 MaXXeGee válasza:
Ja igen elfelejtettem az F1 továbblépés az a figyelmeztetés figyelmen kívül hagyása, valószínűleg arra figyelmeztet hogy nincs floppy meghajtó, kikapcsolod a floppy meghajtót a biosban és nem fog emiatt kiabálni, vagy kikapcsolod a hibajelentőt (No Errors-ra állítod)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat! Belemélyedek kicsit jobban ebbe a dologba, kénytelen leszek.
2010. szept. 7. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!