Az 52 fok nem túl sok alapjáraton a videókártyának? (RX580)
Azért #3 megkérdezném, hogy hogy a fenébe van 50 fok körül alapjáraton nálad a 1060?
Nekem is az van, de alapjáraton 33 fokos, nem is értem.
Esetleg szellősebb házat szerezzetek be vagy ha van elég nagy házatok mindkettőtöknek akkor pakoljatok be 2-3 ventit.
Baja nem lesz tőle egyébként, hogy 50 fok körül van, ha a terhelésnél is elfogadható hőmérsékleten üzemel (max 80°C).
Egyébiránt meg amit #1 írt meg lehetne próbálni vagy MSI afterburnerrel, vagy a konkrétan a kártya gyártói utility-vel, mint pl:a Gigabyte-nál, Gigabyte Xtreme Engine.
Te most szivatsz?? Nálam a 1060 30-32 fok idleben!! Nálam két MSI járt eddig 1060-ból, egy alu hűtéses bénaság, és egy menőbb hőcsöves. Nem volt különbség idle hőfokban. Ha neked ennyi az idle hőfok, akkor valami nem okés... terhelés alatt pedig max 66 fok volt eddig. Ha maxra húztam mindent afterburnerben, akkor is.
RX-ek közül 470-nel van tapasztalatom. Ez melegebb volt. Idle 40 fok körül. De használat közben az is 70 körül maxolt ki, közepes ventifordulaton (~70%)
Szerintem ezek magas értékek, de nem kell még feltétlenül újrapasztázni. Ha viszont nincs otthon, akkor ideje megrendelni. MX-4 pl...
Szóval ahogy látod, van egy kis tartalék a hőelvonást illetően, mert jobban pörgeti a ventilátort, és akkor a rosszabb hőátadás mellett is képes még jól hűteni. Nyilván ezzel van gond, mert hangos lesz a venti...
#4 Teljesen passzív hűtéssel megy, GPU venti OFF, házhűtők, CPU hűtők minimum fordulatszámon, emellett 5db HDD is van a gépben ami melegít. Baja nem lesz tőle. Ha akarnám a fordulatszámot feljebb venném és hűvösebb lenne.
Bár most megkövetem magam, mert 4K videót néztem miközben az idle tempre ránéztem. Most 44 fokon van, valóban idle körülmények között.
Az RX-eknél gyakori, hogy a driverben 0-ra van állítva defaultként a GPU Fan Speed - nálam is ilyen az RX480. Amíg bele nem szalad a kártya a majd 60 fokba, addig nem forognak a ventik.
Az AMD driverben ( Radeon Utility vagy mi a rosseb a neve ) lehet módosítani a ventiprofilt és ha kikapcsolod a 0 rpm módot akkor valami 300 rpm nélkül, hangtalanul fognak menni a ventillátorok a kártyán idleben is, úgy nem éri el a GPU a 36 fokot sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!