16 giga ramnál többnek van érezhető hatása? (gaming, photoshop, videóvágás)
új laptop vásárlás előtt állok és próbálom eldönteni mi a fontosabb: a több ram vagy a nagyobb ssd?
a játékok gondolom jól elvannak 16 gigán, a photoshop és az after affects elvileg elég ram igényes de nem tudom megítélni mennyire lenne hasznos a 32giga.
én pl 2 SSD-vel nyomom (vinyó nélkül), 1-2 RAM igényes játéknál (Rust, 7dtd) ha a böngészők esznek fejenként 1-3 GB-ot, akkor kilép a játék
én most tervezek bővíteni 32 vagy 64-re
de eddig bőven elég volt a 16, csak 1-2 játék miatt jobb váltanom
attól függ mit szeretnél játszani, ugye az SSD méret sem mind1, hisz egy Ark, Conan, vagy egy GTA elég sokat tud zabálni
Manapság nem igazán van választási lehetőség, szóval veszel, amit tudsz.
Laptopoknál elég nagy az átfedés GPU ügyileg, tehát a legjobb 3050 Ti erősebb, mint a legrosszabb 3060. Így lényegében az lenne mérvadó, ha tudnál összehasonlítást találni a konkrét laptopokról. google, youtube... talán valahol...
De nyilván a játékok meghálálják, illetve a videoszerkesztés is az erősebb GPU-t (már ahol ki lehet használni). a képszerkesztést annyira nem érinti a GPU, oda proci egyszálas teljesítményből kell minél nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!