Milyen hűtőt rakjak a Ryzen7 5800x-re?
Upgrade lesz a gépben és egy Ryzen7 5800x fog bekerülni. Több helyen olvastam hogy nagyon melegszik.
Én nem szeretném húzni, csak alap órajelen használnám.
Jelenleg egy Corsair h100i v2 hűti a mostani procit.
Maradhat ez a hűtő vagy csere?
Ha maradhat akkor csak rá kell tennem a CPU-ra és jól fogja hűteni vagy kell valami extra beállítás hogy jobban hűtsön?
Köszi szépen a válaszokat!
110 TDP-s léghűtő már elég neki. A te vizes AIO-d többszörösen túlteljesíti a szükségleteket. A csendességre kell rámenned már inkább. 70 fokig nagyon boldog lehetsz vele... ezt aligha fogod tudni megközelíteni.
Ha nincs OC, akkor is érdemes tuningolni, csak ilyenkor már inkább az undervolt irányba.
amúgy igen... Csak simán ráteszed (nyilván a hozzá való AM4 lefogatóval, friss minőségi pasztával), és menni fog.
Amúgy nem az a gond, hogy különösebben melegedne ez a proci, hanem az, hogy egy nagyon kicsi chipletben van a proci fő része, tehát a hőleadó felület nagyon kicsi, és így nagyon nehéz átvenni ezt a hőt. A vizes rendszerek előnye viszont pont az, hogy a hőfelvételben jeleskednek. Lényeg a lényeg: nálad bátran mehetne az extrém tuning is a jelenlegi hűtőddel...
Deepcool AS500 ha belefér a keretbe. Néztem róla több tesztet is ez a hűtő rendkívül jól teszi a dolgát és 20 körül már kapható. Cserébe 30 ezer körüli benga nagy hűtőkkel veszi fel a versenyt.
Én is berendeltem egyet 1 hete.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!