Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kb. mennyi az az összeg,...

Kb. mennyi az az összeg, amiért már tudnék ilyen célra laptopot venni? Részletek lenn.

Figyelt kérdés
Na, próbálom röviden. Teljesen laikus vagyok a az informatikai cikkekkel kapcsolatban. A munkámhoz kellene egy stabilabb masina. Nem kell, hogy csúcsmasina legyen, de azért ne is a leggagyibb. Biztosításközvetítőként dolgozom, szoktak lenni ZOOM-os képzések, meg persze a cégünk weboldalai ilyesmi. Amit elvárok, és szerintem alap is, eredeti Windows 10, Office programok, normális webkamera. És az én tudományom itt el is fogyott. Mondjátok el légyszi, hogy milyen kikötéseim legyen még, ha bemegyek egy szaküzletbe, illetve, hogy milyen márkák mely típusát ajánljátok. Vacilálok, hogy használtat vagy újat vegyek. Újra max. 200-250 ezret szánnék rá. Vagy szerintetek érdemes elgondolkodni egy jobb használton is, azok mennyibe fájnának? Minden tanácsot, segítséget elfogadok. Köszi a segítséget!

2021. dec. 15. 10:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem számít a márka minőség szempontjából. Aszéria a lényeg. Minden márkának van olcsó szara. A HP olcsó szara pl az egyik legrosszabb az olcsó szarokon belül, ritka irritáló magyar billkiosztással (az í és az ű valahol a 3,14csában van félrerakva)
2021. dec. 16. 10:32
 12/16 A kérdező kommentje:
[link] Ez pl?
2021. dec. 16. 11:02
 13/16 anonim ***** válasza:

Ez nem az ultragagyi, ez csak a simán gagyi. (Ennek nem láttam még a billentyűzetét)

Arra figyelj, hogy ez egy kicsi gép, 13"-es (normál laptopméret a 15,6")

Ezeken, és az árán kívül minden okés vele.

Én inkább maradnék egy dell vostrónál 250 ezerért. 14" vagy 15"

2021. dec. 16. 14:23
 14/16 anonim ***** válasza:

9#

Kicsit már off, de:

"3 év gari mellett kit érdekel mennyire javítható?"

Már elvből is érdekel. A gyártókon kívül mindenkinek jobb ha "igazi" elavulásig lehet valamit használni.

"Miben nem javíthatóbb, mint egy akármilyen másik 4 éves noti?"

Több újabb laptopban van forrasztva minden sz* r például, gyakoribb a unibody ház, több felesleges miniatürizálás + olcsósítás.

"Tehát ha ugyanannyi pénzért kapsz nagyobb teljesítményt, modernebb cuccokat és nagyobb akkuidőt akkor az felesleges?"

Ha a munkához nem kell akkor igen.

"Már csak a gari miatt is megéri az újat venni."

Ebben viszont sok esetben egyetérthetünk.

2021. dec. 16. 16:02
 15/16 anonim ***** válasza:

"Már elvből is érdekel. A gyártókon kívül mindenkinek jobb ha "igazi" elavulásig lehet valamit használni."

Akkor megveszed és jasználod elavulásig. Ő is megveheti az újat és egy 5000-res Ryzen 5 teljesítménye garantáltan elég átlag felhasználáshoz a következő 10 évre. Miért vegyen meg 250 000-ért valamit aminek az esetleges drága javítását ő fizeti mondjuk fél év múlva, míg a másik esetben még 2,5 év múlva sem?

"Több újabb laptopban van forrasztva minden sz* r például, gyakoribb a unibody ház, több felesleges miniatürizálás + olcsósítás."

A 4 évvel ez előtti nem high-end notikban is minden olcsósítva volt.. :)

"Ha a munkához nem kell akkor igen."

Akkor te két azonos áru laptop közül simán megvennéd a lassabbat, kisebb akkuüzemidejűt és gari nélkülit mert a háromból kettőre nincs szükséged? Ez komoly? :D

Amúgy nem off ez egyáltalán, ezzel segítjük a döntését. Valamelyik vagy részben mindkét oldal válaszát csak megfogadja :D

2021. dec. 16. 17:59
 16/16 anonim ***** válasza:

"Ő is megveheti az újat és egy 5000-res Ryzen 5 teljesítménye garantáltan elég átlag felhasználáshoz a következő 10 évre"

Ha nem hagynánk a nodejs meg hasonlókat használó fejlesztőket szabadon garázdálkodni akkor ez igaz lenne mindkettőre. Bár egy rosszabb világban élünk, ezért ezt a labdát neked adom, csak figyelembe veszem elméletben a mesterségesebb elavulást

"Miért vegyen meg 250 000-ért valamit aminek az esetleges drága javítását ő fizeti mondjuk fél év múlva, míg a másik esetben még 2,5 év múlva sem?"

Van benne igazság, de tapasztalatom szerint nagyon feltételes dolgokról beszélünk

"A 4 évvel ez előtti nem high-end notikban is minden olcsósítva volt"

Igaz, de a mértéket vedd figyelembe! Az idő múlásával egyre feltűnőbb a jelenség. Nem mondtam azt soha hogy nem volt spórolás akkor

"Akkor te két azonos áru laptop közül simán megvennéd a lassabbat, kisebb akkuüzemidejűt és gari nélkülit mert a háromból kettőre nincs szükséged? Ez komoly? :D"

Nyilván vannak más szempontok is.

Ha viszont nincs szükségem például a hiperszuper legújabb ryzenre, mobilosított takarékosabb intelre vagy egy csicsásabb BSD-hez kötött viszonylag jó arm chipre meg a 15 óra aksira akkor elgondolkozom más különbségeken.

Én nem látnám a különbséget például, de mind más felhasználók vagyunk.

A 2 éves laptopomon, 5 éves desktopon meg családi újabb ryzen-es gépen ugyanúgy megy az az oprendszer és program amit legtöbbet használok és még 10 évig ugyanúgy is fog.

2021. dec. 16. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!