Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kb. mennyi az az összeg,...

Kb. mennyi az az összeg, amiért már tudnék ilyen célra laptopot venni? Részletek lenn.

Figyelt kérdés
Na, próbálom röviden. Teljesen laikus vagyok a az informatikai cikkekkel kapcsolatban. A munkámhoz kellene egy stabilabb masina. Nem kell, hogy csúcsmasina legyen, de azért ne is a leggagyibb. Biztosításközvetítőként dolgozom, szoktak lenni ZOOM-os képzések, meg persze a cégünk weboldalai ilyesmi. Amit elvárok, és szerintem alap is, eredeti Windows 10, Office programok, normális webkamera. És az én tudományom itt el is fogyott. Mondjátok el légyszi, hogy milyen kikötéseim legyen még, ha bemegyek egy szaküzletbe, illetve, hogy milyen márkák mely típusát ajánljátok. Vacilálok, hogy használtat vagy újat vegyek. Újra max. 200-250 ezret szánnék rá. Vagy szerintetek érdemes elgondolkodni egy jobb használton is, azok mennyibe fájnának? Minden tanácsot, segítséget elfogadok. Köszi a segítséget!

2021. dec. 15. 10:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
36%

Én egy használt Lenovo ThinkPadet vettem, strapabíró, gyors és munkára megfelel bőven.

Pl egy ilyet:

[link]

Ha újban gondolkodsz és tényleg csak ennyi az elvárás, akkor minimum 256 gb SSD és 8 GB ram legyen benne.

2021. dec. 15. 10:49
 2/16 anonim ***** válasza:
30%

+1 a Lenovo ThinkPadre.

Nekem is van egy, illetve a munkahelyemen is ilyeneket használunk, ilyen célokra abszolút jó választás.

2021. dec. 15. 10:55
 3/16 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem ne vegyél 4 éves hulladékot ennyiért. 250k körül nagyságrendekkel jobb laptopokat lehet venni újonnan, 3 év garival.
2021. dec. 15. 12:36
 4/16 A kérdező kommentje:
Melyik gyártók melyik típusát keressem, ha újat veszek?
2021. dec. 15. 14:02
 5/16 anonim ***** válasza:

Én nem igazán látom, hogy szükséges lenne most a strapabíróság. Egy átlag belépő laptop kell. 180-200 ezertől indulnak az 5500U procis laptopok. Szinte bármelyiket választhatod.

Ami legyen: SSD, 8+GB RAM, FHD kijelző, (magyar bill)

[link]

(Ha kicsit jobb minőség kell, akkor dell vostro, 1135G7 procival, keb ezek vannak most: [link] )

2021. dec. 15. 14:46
 6/16 anonim ***** válasza:
(Ja windows ha nincs, akkor újraértékesétett legális kulcsok vannak max 4 ezer körül. Office szinte semmire sincs előre telepítve. Legális újraértékesített kulcs szintén párezer. Hardveraprón kutakodj....)
2021. dec. 15. 14:48
 7/16 anonim ***** válasza:

Esetleg asus zenbook 13 vagy 14

Mert szükséged lesz a webkamerára officera és a hosszú üzemidőre is ha a megbeszélésnél vagy találkozónál nincs konnektor

2021. dec. 15. 15:26
 8/16 anonim ***** válasza:

3#

Amik nagy része nagyságrendekkel kevésbé javítható és nagyságrendekkel több felesleges teljesítménnyel rendelkezik átlagfelhasználásra

2021. dec. 15. 17:28
 9/16 anonim ***** válasza:

"Amik nagy része nagyságrendekkel kevésbé javítható"

3 év gari mellett kit érdekel mennyire javítható? Miben nem javíthatóbb, mint egy akármilyen másik 4 éves noti? :D

"nagyságrendekkel több felesleges teljesítménnyel rendelkezik átlagfelhasználásra"

Tehát ha ugyanannyi pénzért kapsz nagyobb teljesítményt, modernebb cuccokat és nagyobb akkuidőt akkor az felesleges?

Egy 4 cellás akkuval összerakott Ryzen 5 5500U laptop ( most már ) 230 000 körül tud 15+ óra uptimeot. Ugyanennyiért vehet dokkolós, két akkus 4 éves használt notit ami a két akkuról nem fog ennyit tudni. Tényleg baromi jó biznisz :D

Most komolyan: a fentebb linkelt Lenovo notihoz van 4 hónap gari, egy újhoz ennyiért 3 év. Már csak a gari miatt is megéri az újat venni.

2021. dec. 15. 18:00
 10/16 A kérdező kommentje:
HP jó ötlet?
2021. dec. 16. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!