Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van több hibás AMD...

Miért van több hibás AMD kártya eladó mint NVIDIA?

Figyelt kérdés

Nem tudom mennyire reprezentatív, de pl hardveraprón a videokártya szűrőbe beírva hogy "hibás". Az alső oldalt végig számolva 35 hibás amd és 22 hibás nvidia kártya szerepel.

Plusz a saját tapasztalatom is a következő ezekkel a kártyákkal amik nekem voltak.

Meghibásodtak(AMD): HD 7770, HD 7870 Ghz Edition, HD 5670, HD 4850

Nem hibásodtak meg(AMD): HD 4830, HD 6450, HD 3650, HD 6950, HD 7850, HD 5750

Meghibásodtak(NVIDIA): GTX 470

Nem hibásodtak meg(NVIDIA) GT 440, 6600GT, GT 1030, GTX 295, gt 9500

Kevesebb NVIDia kártya volt összesen nálam, de mások a meghibásodási arányok.

Nálatok hogyan néz ki a felsorolás?

2021. dec. 11. 12:00
 1/3 anonim ***** válasza:

" Az alső oldalt végig számolva 35 hibás amd és 22 hibás nvidia kártya szerepel."

Ez attól is függ, hogy mire van állítva a találatok rendezése. Nálam nem ez volt az arány... :D

2021. dec. 11. 12:41
 2/3 anonim ***** válasza:

A meghibásodások nagyobbik része nem GPU okozta hiba (még ha a gpu hal be, akkor is inkább valami zárlat az ok, ami szépen vitte magával azt is,amit nem kellett volna). Így a gond a gyártónál van. Mivel vannak olyan gyártók, akik nvidia és amd kártyákat is összeraknak, így nem igazán lehet besorolni a hibákat sehova...

A gond inkább az, hogy a versenyben mindenki próbálja a végletekig kihegyezni az alkatrészeket, mellé pedig spórolni. Ebből meg ilyen szarok lesznek végeredményül, sajnos.

2021. dec. 11. 13:14
 3/3 A kérdező kommentje:

Én ismerősi körben is azt tapasztalom hogy álltalánosságban a régebbi alkatrészek valahogy strapásabbak.

Am ez jogos felvetél mert a legtöbb hiba tényleg nem közvetlenül a gpu-hoz eredeztethető de mégis van különbség.

2021. dec. 11. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!