Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyereknek milyen gépet vegyek...

Gyereknek milyen gépet vegyek játékra, iskolához?

Figyelt kérdés

8 éves gyerek, új játékokat nem nagyon ismerem, ő tudja őket. Asszem fifázni vagy mit akar főleg...

gépekhez se nagyon értek

olyan kéne ami évekig jó, nem kell bele valamit venni 2 év múlva.

keret nem fix. áraknak még nem néztem utána. Ha látnám mi van eldönteném belefér-e,

őszintén olyan 150-160 000 körül gondolkodtam montiro van

2021. dec. 8. 12:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%

Csak a videókártyát kéne használtan venni, a többi hardver ár nem emelkedet.

I3 10100f 30k

B460 lap 25k

2x8gb ram 25k

KINGSTON a2000 500gb 20k

Bitfenix formula GOLD 550W 20k

Zalman T7/S2 10k

Hardverapró.hu

R9 370/GTX 760 (3/4GB) vagy hasonló szintű kártyát.

2021. dec. 8. 19:19
 12/19 anonim ***** válasza:
74%
Én egy konzol (pl. Series S, az szép is, jó is, nem túl drága, évekig jó lesz és kapható) és egy tablet kombót javasolnék. Még csak 8 éves, messze van, hogy beadandókat, esszéket kelljen szerkeszteni, böngészni, tanulni, online órán részt venni meg tökéletes. Ezt így kb. 150-160-ból meg tudod úszni.
2021. dec. 8. 20:05
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Gép kellene neki, mert informatika órai dolgokat is kellene gyakorolnia, amit Win 10-es gépet lehetne.

Régen voltak ilyen APU-k az AMD-től a processzorokban. 7-8 éve kb. talán.

Az nem jó ilyen FIFA szintű játékhoz? Vagy ilyet már nem csinálnak?

Az a baj, hogy nézegetem a videókártyákat és mind nagyon drága. Ez a régi 100-120 dolláros árkategória ami 10 éve még megvolt mikor játszogattam én is mintha eltűnt volna.

Annyira nagy erőgép nem kellene mert most is kb. két-három hetente játszik egy régi Xbox konzolon, csak szóba jött egy új gép, mert a régi nagyon lassú, aztán miért ne mehetne rajta pár újabb játék.

2021. dec. 9. 17:22
 14/19 anonim ***** válasza:
AMD-nél a "G" végződésűekben van csak integrált, de a vgs hiány ezeket s cpu-ak is nagyon felnyomta.
2021. dec. 9. 18:51
 15/19 anonim ***** válasza:

Integrált grafika nagyon gyengének számít. Megéri külön videokártyás összeállítást venni még a legkisebb játékra is.

11 megoldása lesz így a nyerő.

1050/1050Ti szint fog beleférni, valóban. Én azért az újabb kártyát venném, a 760-at és az R9 370-et elengedném a kora miatt.

2021. dec. 10. 07:36
 16/19 A kérdező kommentje:
XBOX Series S-et láttam már 110 K környékén. Ez mennyivel rosszabb, mint a Series X? Mennek rajta ugyanúgy a játékok, elindít mindent?
2021. dec. 10. 17:54
 17/19 anonim ***** válasza:

Series S kicsivel gyengébb, ha nem 4k-ban akarnak játszani akkor észre se veszik.

Nincs benne optikai meghajtó, tehát csak digitálisan vásárolt játékot visz el, nincs használt játék adok-veszek. Fifára bőven jó amíg nem jön az új generáció (5-10év), utána is, csak akkor már úgyis kéri az újat… :)

2021. dec. 10. 19:17
 18/19 anonim válasza:

Hát alaplapnak egy b560-as

Procinak egy Intel core i3 10100f

Ramnak meg 2*8gb minimum 2666Mhz-s

Ez így 80k

Egy használt jó videokártya, ha kifogsz 50-60k.

Még bele SSD, háttértár, Táp.

Kell egy gépház. 190-200bol kijöhet egy olyan gép amit pár évig tud használni.

2022. jan. 24. 10:45
 19/19 anonim ***** válasza:

A konzol teljesen más téma. Lehet rajta persze rocket league, fifa, fortnite, stb... de stratégia vagy egy LoL nem igazán. szóval attól függ, hogy mi érdekli. Van egy csomó PC cím, ami konzolon kiesik, nem létezik.

A series S egy új konzol, nagyon sokáig fog kapni új játékokat is.

A játékok mennek, csak alacsonyabb felbontásban, esetleg kevesebb látvánnyal. Jelenleg abszolút megérős dolog, ha valakinek ez kell, elég. Hosszú távon nagy hátránya, hogy csak digitális!! Így a használt szoftver kereskedelme szinte lehetetlen. nincs benne lemezolvasó. Series X-ben van az is.

2022. jan. 24. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!