Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Menthető vagy új járja a helyét?

Menthető vagy új járja a helyét?

Figyelt kérdés

Szóval észre vettem, hogy egyre lasabb a gép leginkább munkafolyamat közben és utánna sem igen tér magához csak kb 10 perc múlva. Elvégeztem egy tiszta rendszer telepítést gépet szét szedtem portalanítás, ujra pasztázás stb meg volt szóval formáztam a merevlemezt 0-ról fel telepítettem a windowst aztán eszembe jutott, hogy csinálok egy hdd elemzést a töredezettség mentesítővel és a friss rendszeren egyből 47%-a töredezett.

A töredezettségmentesítő tud még vele valamit kezdeni vagy már dobós a hardver.

2021. dec. 7. 20:59
 1/8 HakapiszikMatyi ***** válasza:
100%
HDSentinel programot érdemes futtatni. Így megtudhatod vannak-e hibás szektorok a HDD-n. A töredezettségmentesítés arra jó, hogy az olvasófej ne ugráljon össze-vissza, így gyorsítja a gépet. 90%-os kondíció alatt már javasolnám a HDD cserét Minden típusnál. 90% felett is érdemes gondolkodni rajta, de sok múlik azon, milyen típusú a HDD, és mennyit ment. Ezt is ki tudod olvasni az említett programmal.
2021. dec. 7. 21:23
 2/8 A kérdező kommentje:

Megnéztem a hdsentinel programmal 4 hibás szektort ír teljesítmény 100%

Kondíció 96%

2021. dec. 7. 22:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Ezek szerint akkor ez teljesen jó még viszont akkor mi miatt lassulhat be annyira
2021. dec. 7. 22:35
 4/8 anonim ***** válasza:
A HDD kikapcsolását én tiltanám Windows-ban az energiagazdálkodási lehetőségekben, mert megrövidíti a HDD-k élettartamát. A sok leállás-felpörgés sokkal rosszabb neki mintha folyamatosan megy.
2021. dec. 8. 03:05
 5/8 HakapiszikMatyi ***** válasza:
Tiszta telepítés után a 47% töredezettség nagyon soknak tűnik. Formázáskor használj 2048, vagy 4096-os értéket az alapértelmezett helyett. Függ persze a HDD méretétől is, mi volna a jó. A lassulást okozhatja más hardver is.Proci, RAM, de az alaplapi kondenzátorok is. Semmit nem tudunk a gépedről, így nehéz válaszolni ezekre.
2021. dec. 8. 12:06
 6/8 A kérdező kommentje:

775 lenovo lap

Intel core 2 duo e8400 3 ghz 6mb

4gb ddr3 1600mhz(amiből a rendszer 3,72gb-ot tud használni) volt benne 8 gb is abbol is 7,6 gb-ot írt.

Vga radeon hd 6850

Nem egy gamer gép de ma is elő fordult, hogy kifagyott egy szimpla letöltésnél a hdd kondíciója ilyenkor romlik a program írja, hogy már csak 86% eddig simán ment minden meg csináltam a töredezettségmentesítést úgy nagyából vissza is nyerte a gyorsaságát működik rendesen csak aztán jön egy front és kész ennyi indithatom újra mert nem reagál.

2021. dec. 9. 17:33
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja és egy 500wattos táp minőségi nem noname. Az energia ellátás szerintem bőven elég
2021. dec. 9. 17:35
 8/8 HakapiszikMatyi ***** válasza:
Pont a leginkább lényeges dolgokat nem írtad le. :) HDD típusa, és Op. rendszer. Régebbi gépeknél a Win 10 okoz hasonló hibajelenséget, mert jóval több erőforrást használ, mint a korábbi rendszerek. Ezzel, anno én is "megküzdöttem". "Saját felelősségre" letiltottam pár szolgáltatást, ami javított a helyzeten. Magyarul: "lebutítottam" Win7-re hosszas internetes keresgélés után. Ha ilyen gyorsan romlik a HDD kondíciója, akkor azt javasolom, hogy a fontos adataid minél előbb mentsd át más helyre! Régebbi Seagate és Toshiba HDD-k esetében ez a kondíció romlás nagyon gyors lefolyású, és vége a HDD-nek. :(
2021. dec. 12. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!