Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit kezdjek a TPM chippel?

Mit kezdjek a TPM chippel?

Figyelt kérdés

Vásároltam használtan egy alaplapot egy családtagom számára. Az alaplapon található volt egy TPM chip. Az előző tulajra rákérdeztem, és azt mondta, hogy hozzá is így került ezért rajta hagyta. Mit kezdjek vele?

Már össze raktam a számítógépet neki, de a chip nélkül. Ezt el tudom adni? Esetleg dobjam ki? Mit kezdjek vele? Én is tudom használni? Mire is jó a TPM chip?

Előre is köszönöm!

#TPM modul #TPM használata
2021. dec. 4. 18:56
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

Általános hiány van belőle most, mivel Win11 követelmény. A nyerészkedők fel is vásárolták a chipeket, és a boltokban alig vagy egyáltalán nem kapható, a scalper helyeken (apróhirdetés oldalak) pedig ugyanúgy sokszoros áron mint a videokártyák.

[link]

Ki ne dobd, mert ahhoz túl értékes. Ha kell egy Win11-es géphez (és nem akarod megkerülni a TPM kérést), akkor ott van kéznél. Ha pedig eladod, biztos lesz rá jelentkező elég hamar.

2021. dec. 4. 19:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
De csak ha 2.0 mert az 1.2 nem sokat ér..
2021. dec. 4. 19:50
 3/9 A kérdező kommentje:

Ilyenem van: Asus tpm 19 pin rev 1.02h

[link]

2021. dec. 4. 20:43
 4/9 anonim ***** válasza:

Ahogy gondoltam. TPM 1.2.

Ne dobd ki, inkább tedd bele a gépbe (esetleg megkérdezem, milyen processzor van a gépben? ), de sokat nem ér. El is próválhatod adni.

2021. dec. 4. 23:08
 5/9 A kérdező kommentje:
i5 10600K
2021. dec. 5. 02:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Bármelyik (7-től) Windows Pro verzió használni tudja pl. a BitLocker-hez. Én ezért vettem anno.
2021. dec. 7. 20:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Én jól megvagyok tpm nélkül is hordozható usb hdd-n bitlockerrel Home-tól Enterprise-ig, win7-től 11-ig... :P
2021. dec. 7. 22:25
 8/9 anonim ***** válasza:
egészségedre
2021. dec. 7. 22:39
 9/9 anonim ***** válasza:

5:

Abban a processzorban szerintem már van tpm 2.0

Állítsd be a bios-ban a beépített tpm-et, az interneten sok helyen leírják.

2021. dec. 12. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!