Mit kezdjek a TPM chippel?
Vásároltam használtan egy alaplapot egy családtagom számára. Az alaplapon található volt egy TPM chip. Az előző tulajra rákérdeztem, és azt mondta, hogy hozzá is így került ezért rajta hagyta. Mit kezdjek vele?
Már össze raktam a számítógépet neki, de a chip nélkül. Ezt el tudom adni? Esetleg dobjam ki? Mit kezdjek vele? Én is tudom használni? Mire is jó a TPM chip?
Előre is köszönöm!
Általános hiány van belőle most, mivel Win11 követelmény. A nyerészkedők fel is vásárolták a chipeket, és a boltokban alig vagy egyáltalán nem kapható, a scalper helyeken (apróhirdetés oldalak) pedig ugyanúgy sokszoros áron mint a videokártyák.
Ki ne dobd, mert ahhoz túl értékes. Ha kell egy Win11-es géphez (és nem akarod megkerülni a TPM kérést), akkor ott van kéznél. Ha pedig eladod, biztos lesz rá jelentkező elég hamar.
Ahogy gondoltam. TPM 1.2.
Ne dobd ki, inkább tedd bele a gépbe (esetleg megkérdezem, milyen processzor van a gépben? ), de sokat nem ér. El is próválhatod adni.
5:
Abban a processzorban szerintem már van tpm 2.0
Állítsd be a bios-ban a beépített tpm-et, az interneten sok helyen leírják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!