Miért hiszik azt a gamerek, hogy csak is a kripto bányászat miatt van magasan a vga-k ára?
Érdemes megnézni egy interjút Michael Saylorral, a Microstratefy vezérigazgatójával. Értelmes dolgokat mondd el.
Figyelj, a bitcoin egy független pénzügyi rendszer,amit nem egy központi entitás tart fenn (mint pl egy bank) hanem a hálózatot fenntartó földrajzilag független csomópontok. Lényegében ez a bányászat, magyarul, hogy a hálózat fenntartásához járulsz hozzá a számítási teljesítményeddel. A fő előnye, hogy a pénzpiaci tevékenységekhez így nem szükséges egy megbízott harmadik fél, hanem közvetlen lebonyolíthatóak, relatíve gyorsan és relatíve olcsón.
Nincs közbeiktatott ember, nincs központi felügyelet, egy elosztott hálózat tartja nyilván a történelem összes bitcoin tranzakcióját, raadasul atlathatoan, visszakereshetően.
Még felhozhatnám nyilván azt, hogy a véges készlet miatt az emberek megbíznak benne, mint értéktároló eszköz, akár pl az arany.
Nyilvánvalóan ennél jóval mélyebb maga a dolog, de talán egy gyakorikerdesek válaszban megfelelő ez a mennyiségű információ ahhoz, hogy esetleg érdeklődést generáljon.
Te most teljesen hülyének nézel? Tudom mi a bitcoin, tudom ki volt Satoshi Nakamoto, ismerem a BTC történetét a kezdetektől sőt a digicasht is :D
Ha esetleg befejezed a bullshit tolását akkor megoszthatnád velünk, hogy :
"Tudod egyáltalán milyen problémakat oldanak meg a bizonyos kriptok mögött álló entitások?"
Milyeneket? Mit tesz hozzá a kriptovaluták hada a világhoz? Miért jó ez nekünk?
"Még felhozhatnám nyilván azt, hogy a véges készlet miatt az emberek megbíznak benne, mint értéktároló eszköz, akár pl az arany."
Persze,azt szokták mondani amíg van l0sz@r addig lesz veréb is. Hogy tudsz értéket tárolni vele meséld el. Mi történik az tárolt értékeddel, ha épp "korrigál az árfolyam" ? Mi történik az értékeddel, ha a világ beint és kihúzzák a konnektorból a farmokat? Mi fogja jelenteni az értéket? Egy digitális karakterlánc egy encrypted pendriveon? Hogy veszel belőle ingatlant? Autót? Qrvákat az 5. kerületben? :D
A bitcoin véges, sőt folyamatosan fogy az elhagyott adathordozók és kódok miatt. Ha te venni akarsz bitcoint akkor azért valakinek fizetned kell igaz? Ha te ma szeretnél befektetési céllal 1BTC-t birtokolni, akkor valakinek kifizetsz ezért 54 000 kommersz földi amerikai dollárt. Mindezt egy karakterláncért, amit a félvilág hitelesít, igen ezt te megvetted. Ugye tudod, hogy a $ az a mi életünk végéig konvertibilis lesz, beválthatod más valutákra, tudsz vele materiális dolgokat és szolgáltatásokat ellentételezni. És ha két,három,öt év múlva a BTC-d nem kell senkinek? Akkor az -54 000$.
Belenéztem a videóba, Saylor -akinek qrvasok BTCje van - arra bíztat hogy vegyél BTC-t mert inflációálló, nem úgy mint az USD, ahol Biden gazdaságélénkítő csomagja miatt megugrott az infláció. Hát erre nem korrigált a BTC majd 10 százalékot - mínuszban. Meg lehet nézni a NASDAQon az MSTR árfolyamát, meg az is szépen lefelé :D
De én továbbra is kíváncsi vagyok a kifejtésedre, hogy mitől jó ez a világnak és nekünk :D
Most komolyan, kérdezni vagy vitatkozni akar szerintetek?
Mert röviden összefoglalható, hogy nem mindegy, hogy a többi tényező miatt egy kártya 100 helyett 120k-ra drágul, vagy épp a többi tényező és még a bányászat miatt 100 helyett 200k-ért megy...
"Most komolyan, kérdezni vagy vitatkozni akar szerintetek?"
Szerintem ő maga se tudja...
Egyet mondok az egészre, szpjnk le a bányászok ahol vannak.
Hát a röhögő görcs kapott el a mai nap mikor felnéztem HA-ra.
A Giga 1060 wf2oc kártyámat megjelenéskor vettem 80-ért, ehhez képest 130-ért viszik el gari nélkül úgy hogy alig került fel a hirdetés...
Cserélni akarom egy RTX 2070/3060-ra vagy RX 6600/6700-ra de olyan ráfizetéssel lehetne csak hogy inkább belefektetem a kocsimba azt a plusz 250K-et b+...
Mondjuk azt tényleg nem értem, hogy a játékosok miért nem vesznek konzolt (PS5-öt, vagy XBOX Series S/X-et)? Az egész konzol gép olcsóbb, mint egy RTX3060/RX6600 önmagában, mégis erősebb, lehet játszani rajta 4K-ban a legújabb játékokkal. A Series S már van 108 000 jó magyar bruttó forintért ( [link] ). Ez rém olcsó ahhoz képest, hogy kapsz vele egy játékgépet.
Általános használatra mellette megfelelő egy olcsó laptop, vagy régi PC.
A konzolokhoz is lehet már bill/egeret használni, a 120HZ elég az átlagos játékosnak kompetitív játékokhoz.
Ok, van pár játék, ami csak PC exkluzív (de fordítva is igaz, vannak konzol exkluzív játékok), vagy ha 120HZ felett akar játszani (félprofi/profi kompetitív játékos), mert akkor érthető, ha PC-t akar fejleszteni. De minden más esetben konzolt venni most nagyon megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!