Miért van ekkora árkülönbség a két ugyanolyan típusú (15 5502) Dell Inspiron laptop között? (megjegyzésben a hivatkozás)
erről a két laptopról van szó:
én különbségként csak a grafikus vezérlőt látom, de mondjuk azt nem tudom hogy okoz-e tényleg ekkora különbséget, ez jogos? vagy csak a drágábbat felárazták a black friday-en, és most azért árulják ennyiért? Érezzem úgy,hogy hülyének vagyok nézve? (vasárnap rendeltem meg a drágábbat 299.990-ért, most visszaárazták 360 ezerre, de ott van mellette 310-ért ugyanaz a gép, csak annyi a különbség, hogy egyik Intel Iris, a másik NVidie Geforce. Egyáltalán mi ez a grfikus vezérlő?
köszönöm előre is, légyszi fejtsd ki, ha hozzászólsz, ne csak annyit "böffents", hogy "át vagy b.szva", "nyugi, az a jobb". Szeretném érteni. (de nem szakmám, ezért kérdezem)
most nézem, hogy az összehasonlítást nem jegyezte meg a gép, erről a két laptopról van szó, a notebook.hu-n:
Dell Inspiron 15 5502 (5502FI5WA2)
Dell Inspiron 15 5502 (5502FI5WB2)
Mindkettő ugyanolyan, MS10 van mindkettőn, egyedül ebben mások:
Grafikus vezérlő Intel® Iris® Xe Graphics NVIDIA® GeForce™ MX330 2GB GDDR5
Üdv,
Grafikus vezérlő, magyarul: videókártya.
Az Intel, az integrált, tehát az erőforrást a processzortól, és gépbe tett RAM-ból veszi, amivel gyengíti a gép teljesítményét.
Az NVIDIA "dedikált" videókártya. Saját RAM-al, így nem vesz el a rendszerből, ezáltal a gép jóval gyorsabb lehet.
Felhasználás kérdése, melyik kellene. Játékhoz mindenképp a dedikált kártya, de filmezéshez tökéletesen elég az integrált is.
köszönöm szépen. hát nekem főként excel,word-höz kellene.
De a black friday-on az NVIDIÁ-st rendeltem meg, mert azon volt 60 ezer engedmény, és most látom, hogy nekem akkor az olcsóbb is jó lenne, akkor ahhoz képest csak 10 eFt-ot nyertem. ...
Igen. Ha csak erre kell, akár jóval olcsóbban is találsz megbízható gépet.
Op. rendszer nélkül még inkább. Legális Windows 10 Op. rendszerhez vehetsz kulcsot már 3e Ft-ért is.
NET-en. Beírod keresőbe: "Windows 10 kulcs vásárlás". 3e-...X Ft-ig. Attól függ, melyik rendszerhez kell.
A te felhasználásodhoz felesleges i7-es gép. (Szerintem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!