Ha egy regi rammal parositok egy uj ugyan olyat biztos hogy dual channelbe lesznek?
Figyelt kérdés
Talan 2 eve vettem egy HX432C16PB3/8 ramot.
Ha most vennek egy ugyan ilyen szamut, akkor mukodne dual channelbe?
Regebben talan egy youtube videoban lattam, hogy jobb egy idoben venni a ramokat, mert lehet hogy az idok soran valtozik valami, es akkor mar nem lesz dual channel. Ez igaz?
Ha veszek egyet 100% hogy mukodni fog? Hol tudom megnezni hogy dualban van 2x8gb vagy csak 2x8gb a dual channel elonyei nelkul?
2021. nov. 30. 15:24
1/4 anonim válasza:
Task managgerben látod hogy dual Chanel-e.
Egyik gépemben 2 gyártótól van azonos specifikációju ddr3 és müködik a dual chanel konfig. Nyilván nem 100%
2/4 anonim válasza:
Nagyon más nem lehet, vagy dual channel lesz, vagy besípol az alaplap, ugyanis ma már rá vannak drótozva a ram slotok a csatornákra, így csak akkor lesz single channel, ha egyetlen modulod van, vagy kettő ugyan abban a csatornában. Ha külön csatornába teszed (egy az A-ban és egy a B-ben, az alaplap kézikönyvében le van írva, hogy melyik slot melyik csatornába tartozik) és elindul, biztos lehetsz benne, hogy dual channel van.
3/4 anonim válasza:
Ha ugyanilyet veszel akkor 99,99%ban biztos, hogy menni fog dual channelben.
Nálam az i5 mellett két teljesen különböző modul volt, ezek is mentek dualban, cska picit lassabban :D
4/4 anonim válasza:
Biztosat sosem lehet mondani. Főleg memóriáknál, ahol két azonos nevű modul teljesen eltérő chipeket tartalmazhat. De ettől függetlenül a memóriák elég rugalmasak manapság,így a dual channelnek mennie kell, illetve a lassabb memóriához fog hangolódni a páros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!