Melyik a legjobb alaplap márka jelenleg?
Ezt nem lehet így kijelenteni, hogy melyik jó melyik nem jó, egyrészt nem csak egy kategóriában gyártanak lapokat, egy 20k-s lapon nyilván más minőségű komponenseket használnak mint egy 120k-s lapon.
Most olyan hogy közel 10 évet használtam egy Gigabyte lapot gond nélkül, ennek kapcsán azt vettem utána is, 24 órán belül már garanciát kellett intéznem, mert teljesen elszállt rajta a hálózati rész.
Nekem 2 giga lapom volt, mindkettő behalt 1 év után, szóval nekem pl nem jött be.
Fontos az ár, a foglalat, mini, sima ATX vagy más formátum stb, kb lehetetlen ilyen alapon rábökni hogy ez. Nekem személy szerint az MSI és ASUS lapok jöttek be, de lehet a gigabyte-nál is pont két gyári hibásat vagy típushibásat találtam.
Mindenkinek vannak jó és kerülendő modelljei. Ár és felhasználás határozza meg, hogy mit érdemes venni. Deköhöghetek ide két példés, hogy AsRock Pro4-ei általában ajánlottak, MSI Mortar és Tomahawk szintén.
DS3-akat meg irodába se vennék,de gigabyte-nak is vannak ajánlott lapjai, ASUSnak is... mindenkinek...
#4.Pro4-ből a B85-ös és ha jól rémlik a B350-es(ami pont van nekem)RAM slot hibával küszködött, elég magas rátával.
Kérdező:
MSI-nek volt is volt szórása, leginkább még az AM4 elején kicsit az UEFI-vel volt probléma, de azóta szerintem ők szállítják a legjobb deszkákat.
ASUS-t továbbra is csak a felsőbb polcról érdemes, igaz ott már nagy a verseny de az ASUS kiemelkedő mindenképpen.
A többi esetben sok körültekintés szükséges, mind a Gigabyte, mind az ASRock-ra oda kell figyelni melyiket veszi az ember. Biostar egy külön kategória, nem rosszabb mint a többi de kevés a teszt róluk ezért nehéz megítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!