Szerintetek miert csinálja ezt a gépem?
Áprilisban megvettem a gépet. Májusban, vettem bele új tápegységet és vga-t. És rá 1 hónapra kezdte el csinálni azt, hogy általában mindig 4-5 órát volt bekapcsolva utána pedig. Akár játszok, akár ez alatt az idő alatt egyáltalán nem játszok. Random elkezdi befele zárni az alkalmazás. Ha újra megnyitom akkor utána hamarosan vagy ez történik. Vagy nem tölti be. Vagy fehér vagy fekete ablak van pl egy játék vagy böngésző helyén. És a hangja sem töltődik be. Illetve volt olyan is, hogy több óráig nem csináltam a géppel semmit csak bevolt kapcsolva. És a windowsnál ott voltak az ikonok meg minden azonban a háttér helyett szintén a full feketeség fogadott. És amikor rá mentem, hogy újra indítás akkor nem indúlt újra csak kidobott az userből. És a kikapcsoló gombot kellett használnom, hogy kitudjam kapcsolni. És sajnos mindig az van, hogy 4-5 óráig megy a gép akár egyáltalán nem használom, akár játszok végig mindig újra kell indítani. És ha ez nem lenne elég a napokban ez az idő lerövidűlt 1,5-2 órahosszára tehát ez már kifejezetten idegesítő. Pár hete liveoltam youtubera és csak akkor kezdte el ilyen hamar kioffolni az alkalmazásokat. Mostanában pedig már akkor is ezt csinálja amikor Dota 2, CS:GO vagy esetleg PUBG-al játszok pedig régebben tovább bírta. Volt olyan is amikor ez történt és meg akartam nyitni megint a böngészőt. Éppen megnyitotta a YouTube-t aztán azt írta ki, hogy sajnáljuk elfogott a memória. Pedig azon kívül nem futott egész végig semmi más. Sőt a böngészőre is akkor léptem rá először. Tudom, hogy 8 GB RAM már nem a legtuttibb. De akkor is ne, hogy már ennyiben kimerűljön. Max cyberpunkban érzem néha, hogy vannak gondok ram ügyileg. Leírom, hogy mik vannak a gépembe:
Intel Core I5 2500 Processzor
8 GB ddr3 ram
Deel optlipex 790 gépem van eleve. Amit 37.500-ba vettem egy olyan boltból ahol ilyen felújíttot gépek vannak keresném a boltot de nem találom így most googlen és nem jegyeztem meg. Az fix, hogy nem computer imperiumrol vettem. A tápegyságet, vgat pedig használtan vettem egyik haveromtol.
Vga: 40k volt
Psu: 5k
Vga-t inkább gtx 760, 770-et vettem volna mert azok mivel régebbiek 25-30 ezrek lettek volna csak. És majdnem ugyanolyan erősek. Ugyanúgy menni 1360x768 highon a cyberpunk 30+ fps-el. De inkább veszek olyantol akit azért ismerek amúgy sem lenne nagy haszon arra, hogy atbsszon mert pénzes gyerekről van szó..
A vga pontos modellje: GIGABYTE GeForce GTX 960 OC 4GB GDDR5 128bit (GV-N960IXOC-4GD)
Tápegység: Cooler Master 500w 80+. Amit tudok. De, hogy jobban tudjátok miről beszélek ezért küldök róla képeket. Vga driver is van gtx 860 4gb-hez. És azt bőven azután szedtem le rá miután elkezdte ezeket csinálni. Windowsnak a március végén legfrisebb win 10 van rajta. Tehát akkor mégis mi a probléma. Valamelyik hardver nem jó? Esetleg nem állítottam be valamit jól. Talán valami olyan ment rá vénetlenul a gépemre? Mit lehetne tenni gondolom a régi Dell 265w tápom még ennyire sem bírná. Talán el sem nagyon indítaná a gépet. Esetleg van még nekem egy MS-Tech 700w-s tápom ha arra kicserélném akkor mi lenne?
Szuper, hogy így mindent leírtál. :)
Így a hardverguruk is tudnak válaszolni.
Szerintem, ez szoftver probléma lesz. Én újra telepíteném a Windows-t tiszta telepítéssel az aktuális driverekkel.
Még egy kicsit hozzászólnék. Beugrott, hogy hasonló problémával találkoztam már réges-rég. Videókártya driver hiba okozott hasonló jelenséget. Azt javasolnám, hogy távolítsd el a régi, és a mostani kártya driverét is, majd a mostani kártya driverét tedd fel a gyártó honlapjáról, a rendszerednek megfelelően innen:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!