Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Munkához 144hz vagy 60hz-es...

Munkához 144hz vagy 60hz-es monitor elég?

Figyelt kérdés
Programozáshoz kellene egy másik monitor, szerintetek a 21:9-es monitort kéne vennem 60hz-el vagy a 16:9-est 144hz-el? Másod monitor lesz, mert laptopot használok elsőnek.
2021. nov. 25. 06:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Munkához veszi

Ha autót is munkához nézel sanszos hogy nem egy 1 literes kis downsizing turbos mákdaráló 3 ajtós szutykot veszel

2021. nov. 25. 09:03
 12/20 anonim ***** válasza:

Csakhogy ehhez a munkahoz nem kell 144 hz.

Sot igazabol meg a 60 sem.

2021. nov. 25. 09:20
 13/20 anonim ***** válasza:

Ne a Hz-et nézd, hanem a panel típusát. TN panel felejtős.

Én is programozok, nekem két monitorom van a laptopra kötve. Mindkettő IPS panel, nem is kellene más. És a 21:9-nek sincs feltétlen értelme. Nekem két 16:10 monitorom van (1920x1600).

2021. nov. 25. 09:40
 14/20 A kérdező kommentje:
Nézelődtem még, találtam 28” Samsung 4k-s monitort, lehet az lesz a befutó, egyik oldalon akciós. IPS.
2021. nov. 25. 09:48
 15/20 A kérdező kommentje:

+ 16:9 ez is, de elég lesz, mert van még tartalékban +1 régebbi monitor, ha gond adódna, vagy befizetek egy újabbra, de egyelőre úgyérzem ez elegendő lesz.

Samsung U28R550 A típusa

2021. nov. 25. 09:51
 16/20 anonim ***** válasza:

#4, #9, #11

(#7-es vagyok)

Én is annó 200 körül vettem monitort, de 60Hz-eset. :) Tehát az érvelésed részben igaz: nem kell spúrnak lenni, ha munkaeszközről van szó, ergó mindig érdemes jót választani (nem feltétlen overkill-t), de olyat ami hosszú távon kiszolgálja az igényeidet, mert mint munkaeszköz, a befektett pénz megtérül.

DE: továbbra sem értem, hogy a 144Hz-re mi szüksége lehetne egy fejlesztőnek. Nyilván vannak extrém esetek (játékfejlesztés és adott esetben kipróbálása), de akkor egyértelmű, hogy a kérdés meg sem születik. Tehát nem ilyen területen dolgozik. BÁRHOL MÁSHOL pedig teljesen felesleges 60Hz fölötti képernyő. Egyszerűen nincs olyan eset, mikor ezt a fícsört kamatoztatni tudnád.. persze, meg lehet venni vagy lehet ilyen kijelzőt választani, de ne emiatt válaszd azt.

Sokkal fontosabb szempontok vannak: felbontás, színhelyesség (pl ha valami grafikai anyaggal is dolgozni kell esetleg), jó betekintési szögek, csatlakozók száma és fajtája, kijelző oldalaránya, normális talp (ha nem vesa-ra lógatod, mert én pl olyan monitort nem tudnék használni, aminek nem állítható a magassága), stb... ezek MIND fontosabbak a képfrissítésnél. Ezek kellenek ahhoz, hogy munkára alkalmas legyen. A 144Hz-nek a játékon kívül az ég világon sehol nem tapasztalod majd a hasznát.

Szóval igen, nem 30e-ért kell megvenni a TN paneles sz@rt. De nem a frekvencia az ami számít.

2021. nov. 25. 09:52
 17/20 anonim ***** válasza:

Kiváncsi lennék hogyan merült fel ez a kérdés. Nem elég sima a scroll amikor görgetsz végig a forrásfájlon vagy mivan? :D

Vegyed ha szeretnéd csak ez így ágyúval verébre kategória.

2021. nov. 25. 17:28
 18/20 A kérdező kommentje:
Mivel nem voltam tisztában vele, hogy számít-e a hertz száma így megkérdeztem. Nem elég izgalmas az életed? Vagy mivan?
2021. nov. 25. 23:34
 19/20 anonim ***** válasza:
56%
Ha izgalmas lenne, akkor szerinted gyk-n válaszolnék hülye kérdésekre? :D
2021. nov. 25. 23:41
 20/20 A kérdező kommentje:
Az is igaz. Akkor további jó kötekedést.
2021. nov. 26. 07:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!