Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Munkához 144hz vagy 60hz-es...

Munkához 144hz vagy 60hz-es monitor elég?

Figyelt kérdés
Programozáshoz kellene egy másik monitor, szerintetek a 21:9-es monitort kéne vennem 60hz-el vagy a 16:9-est 144hz-el? Másod monitor lesz, mert laptopot használok elsőnek.
2021. nov. 25. 06:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
91%

én még gaminghez is 60-ast használok, pedig 1080Ti-om van és full hd-n tolom

programozásnál pont nem fogod észrevenni, hogy 60 vagy 144Hz, még ha villám gyorsan is gépelsz :D

én gaming mellett, játékfejlesztéssel is foglalkozom szintén programozó oldalról (grafikát más csinálja), ott is bőven elég a 60Hz nekem

max akkor van szükséges 144-esre, ha valami olyan speciális dolgot programozol, grafikus dolgot főleg ahol látnod KELL a különbséget

a visual studiot, vagy más IDE-t/text editort bámulva nem fogod látni a frissítés gyakoriságát

2021. nov. 25. 07:06
 2/20 A kérdező kommentje:
Akkor ebből a 21:9 lesz a befutó, bőven kihasználható a plusz hely mindig programozásnál úgy gondolom. Játékra ott a laptop a 144hz-el, filmhez a TV. Akkor ez gyorsan el is dőlt, csak kiváncsi voltam más véleményére is, köszönöm!
2021. nov. 25. 07:13
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

attól függ mit programozol

azért jó a 2-3 monitornyi méret

én is a helyedben a nagyobb átmérőt választanám (már ha szereted), viszont arra figyelnék, hogy a méret és a 2 monitor ne legyen túl nagy!

haverom egy elég nagy TV-n nyomja a játékot, elég közel is van hozzá a tv, ide-oda kell mozgatni a fejét, hogy lássa a monitor 2 sarkát :D

én úgy gondolom, hogy a legkényelmesebb az, ha nem kell sokat mozogni ahhoz, hogy mindent is lássak amit akarok

2021. nov. 25. 07:17
 4/20 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nem árt azért proghoz egy 144 hz-es képernyő
2021. nov. 25. 07:18
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha munkához használod (én is) akkor nem értem, hogy miért a frekvenciával vagy elkavarodva, mikor a felbontás 50x fontosabb tényező és erről egy szó sem esett.

Tehát munka esetén szerintem kimondhatjuk: a nagyobb az jobb!

Mit jelent ez számokban? Ha pl a 16:9-es amit néztél az 4K-s (vagy legalább 2,5K-s) akkor lehet jobban jársz vele, mint a 21:9-essel ha annak a magassága csak 1080.

Őszintén szólva (persze mindenki mással foglalkozik, én is csak magamból indulok ki): simán tele tudnék pakolni HASZNOS dolgokkal 3db 2560*1440-es monitort.

Szóval szerintem inkább a hasznos munkafelületből indulj ki. Én pl valami ilyesmit vennék akkor: [link]

2021. nov. 25. 07:19
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát én munkára biztos nem vennék 144 hz-es monitort. Max akkor ha munkám játékokkal kapcsolatos.
2021. nov. 25. 07:27
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Fejtsd ki kérlek... ha nem csak nettó trollkodás, akkor kíváncsian várom, hogy mi az, ami miatt így gondolod.

2021. nov. 25. 07:33
 8/20 anonim ***** válasza:
Nem lehet észrevenni a különbséget.
2021. nov. 25. 07:54
 9/20 anonim ***** válasza:
31%

7

4 vagyok.

Ha munkához kell neki, akkor feltételezem, hogy igen gyorsan visszajön a befektett pénz ára.

144 hz meg egyszerűen jobb. Bármikor változhat amúgy a felhasznűlói igénye is.

Ha programozással keresi a pénzt akkor számára a felár nem tétel lényegében, a monitor meg nem fogyóeszköz

2021. nov. 25. 08:48
 10/20 anonim ***** válasza:

#9:

persze kérdező, akkor kocsinál is ne vegyen valaki kis fogyasztású, számára megfelelő 2 személyes kényelmes kocsit

járjunk nagy dobozos kocsikkal, hisz bármikor változhat az igénye és még pénz is van rá nem?

persze nem a legolcsóbb, legegyszerűbb dolgokat kell egyből megvenni, de az igényekhez megfelelőt kell választani úgy, hogy amíg az kell addig kiszolgálja az igényeket

a 60 helyett 144Hz szerintem SOHA nem lesz indokolt, ha csak programozásra használja azt a monitort főleg úgy, hogy mellette a laptopnak 144-es kijelzője van ahogy írta a kérdező

2021. nov. 25. 08:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!