4K film lejátszására alkalmasak a lenti videókártyák? Vagy mi az a minimum szint ami probléma mentesen vinné?
A következő kártyák érdekeltek:
- AMD Radeon Vega 10 Graphics 2GB
- Intel iris XE
- GeForce MX250
- GeForce MX260
lényegében a laptopokban fellelhető integrált kártyákról van szó, játszani nem tervezek a lényeg, hogy gond nélkül átjátszhassam TV-re a 4K videókat. Igen tudom tudom a TV-be épített codek is megfelel a célnak de mégis érdekelne a fenti kérdésre egy értelmes válasz. Köszi!
Utánanézel a gyártó honlapján hogy mi a max felbontása a kártyának
Utánanézel hogy mit neveznek 4K felbontásnak
Összehasonlítod :P
Az Iris Xe az biztosan alkalmas erre, ott van QuickSnyc, szerintem azzal a 8K is menne.
A Vega10 ugyanúgy alkalmas ezekre(itt még nincs AV1 támogatás).
Az MX-ek nem kaptak Nvenc egységet, ezekben nincs hardveres támogatás a videódekódoláshoz viszont ezek mellett mindig IGP-s processzor van a laptopban így ugrás az első két ponthoz :D
Bármelyik modern laptoppal le tudod játszani a 4K tartalmakat, csak ahol támogatott a hardveres kódolás ott hűvösebben és csendesebben teszi a laptop. Én az iris XE és a Vega közül választanék.
Kicsit más kialakításom van, de gondoltam megéri megosztani...
Rapsberry pi 4, OSMC, 3terrás külső hdd. Ki tudja hajtani az Atmost is, ha a többi eszköz tudja. Ez nem kompakt mint egy laptop, átvinni máshova macerásabb lehet.
Mivel a TV az csak megjelenít, a codec nem fog semmit számítani, az elterjedtek támogatottak.
A raspberry minimális áramot eszik, nálam van nonstop megy rajta a transmission.
előző vagyok:
A raspberry 4 tudja a 4k 60hz hdmi 2.1en, 2.0 pedig 4k 30, 1080p 60hz
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!