Ryzen 5 1600 maradjon vagy váltsak i5 8600k-ra? Több lent!
Gond az hogy a gépem jelenlegi konfigja nem tartja meg a teljesítményt Warzone alatt. Simán 80-90 fps full hd 60hz en de pár kör után 40-50 fpst tud.
Jelenlegi kofnig: Ryzen 5 1600, 2x8Gb G.skill ripjaws 3200mhz és egy 1070 ichill 8Gb x3
Következő konfig ami lehetne ha cserélek 15k-35k difivel
Gigabyte Z370M-DS3H + i5 8600k difi +35k Ft
Asus Prime B365M-K + i5 8400 difi +15k difi
A baj az hogy a 8 genes proci csak 2666mhz ig tud hajtani ramot a ryzen procim 3200mhz en stabil
De a 8600k sokkal erősebb user benchmarkon meg a 8400 is
Mit javasoltok, mik a véleményetek, jöhet hideg meleg
Inkább csak procit cserélj, második generációs Ryzenek is sokkal jobban teljesítenek már játékokban mint az első generáció. Ott valahogy a játékok nem igazán fekszenek nekik.
8000-res Intelre már nem ajánlott váltani semmiképp.
"Mert ryzen 5 1600 nál nincs nagyon erősebb proci userBenchmark szerint."
Ne benchmarkot nézz, mert nem tudhatod, hogy milyen beállításokkal mérték az értékeket. Továbbá van gyártási szórás is a technológia miatt. Van amelyik kicsit gyengébbre sikeredik, van amelyik kicsit erősebbre (általában azokat adják el K-s processzorként Intel szférában). Hogy melyik kerül hozzád, az kiszámíthatatlan.
Mondjuk az ssd-amin rajta van a játék 95% kondis és 66 fokra felmelegszik. Sima crucial 480 as sata 3 as ssd.
Az a baj hogy mindig ezt csinálta, bármit vettem bele,.mindig 2-3 kör után lehal az egész game, de csak ennél, jó mondjuk forza horizon 5 nél is elhasal néha.
Az a baj hogy annyi mindenre gondoltam már hogy mi lehet a baj, i7 4790 ről váltottam ryzen 5 1600 ra vettem is tök jó ramokat (fent említett) másabb valamivel de ugyan az.. Egyedül a tápot nem cseréltem még pedig az már meg van 2018 óta vagy 2017 .
Szóval nem tudok már mit cserélni. Net az meg egy sima vidéki 20mb/sec es net.
Pedig ehhez nem kell semmi cserélned, ezen a rendszeren csont nélkül mennie kellene konstans 100FPS-sel a Warzonenak.
Az hogy két három kör után lehal a játék, az arra utal, hogy valami ami amúgy oké egy idő után nem oké.
Kezdd a hőmérsékleti infóval, hminfóval akkor kapcsolj be minden lényeges szenzort, VRM, processzor, SATA, GPU, processzorterhelés, GPU terhelés és loggolj. Amikor elkezd lepusztulni a játék akkor rögtön látni fogod mi okozhatta.
Innen letöltöd a programot:
Feltelepíted, elindítod és utána felül a fejlécben ki tudod választani a sensors menüt, akkor bejön egy szép hozzú táblázatos lista. A táblázatból a szükséges értékeket jobb klikkel kiválasztod és meg tudod jelenítani grafikusan:
Ez megy folyamatosan és amikor kilépsz a játékból akkor ezeken a grafikonokon látni fogod melyik érték esett be amikor elkezdett lassulni a játék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!