Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van valami sorrend az MX...

Van valami sorrend az MX beépített kártyák között?

Figyelt kérdés
pl erőrendben, vagy itt is ugyan úgy van a számozás mint gtx sorozatnál?

2021. nov. 12. 17:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Alapvetően igen, de valami borzasztóan gyengék ahogy elnézem őket.

[link]

A legerősebb amit találtam az az MX460 ami nyers számítási teljesítményben egy GTX750 szintjét hozza egy pár angol fúrom olvasása után de az MX sorozat kb olyan mint az asztali gépeknél a sima GT sorozat (pl GT610) ebből kifolyólag sokat nem kell várni tőle csak annyit mintha egy GT 1030-at mérne valaki egy GTX1050-hez.

A kettő között ég és föld.

2021. nov. 12. 19:31
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi, tudom hogy jóval gyengébbek csak azt nem tudtam, hogyan vannak sorban.
2021. nov. 12. 20:48
 3/4 A kérdező kommentje:
és jelent valamit az mx-ből az x? vagy ez egyben van?
2021. nov. 12. 20:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Itt egy viszonylag komplett erősorrend a laptop GPU-król:

[link]

Az MX széria mindig a leggyengébb szokott lenni. A prociba intgrált megjelenítőnél azért így is jobbak, de legfőbb előnye inkább a saját dedikált gyors videomemória.

A jelenlegi top MX jelölésű kártya, az MX450 az asztali GTX 1650 GPU-ját használja amúgy... ebből arra gondolna az ember, hogy akár használható is lehetne,de nagyon durván vissza van fogva... míg a mobil is csak 70%-ot hoz, addig az MX450 már csak 50%-ot ad le a potenciális teljesítményből!! Energiahatékonyság és túlmelegedés miatt.

[link]

Ha játszani akarsz, akkor az MX széria kerülendő.

Jelenleg játékra a legolcsóbb megoldás, amivel képes vagy futtatni a mai játékokat is, az a 1660. Ez alatt nagyon ritkán éri meg dedikált GPU-s laptopot venni, mert egyszerűen csak egy plusz hibaforrásként van bent, felesleges kockázatot jelent. A legtöbb kompetitív játék szépen megy már az integráltakkal is (lol, csgo, fosnájt, stb...)

...

Ahogy nézem,aszerint a 1650 mobile ráadásol egy több feldolgozóegységet tartalmazó GPU

[link]

Mégsem tudja megközelíteni az asztali 1650-et teljesítményben. Viszont az MX450 és asztali 1650 ugyanaz.

....

Elnevezést én nem tudom lekövetni. Kb 20 éve az MX jelölés a gyengébb kártyákra volt aggatva. Később kikopott, és az M (mobile) jelölésű kártyák mellé kerül az X is... aztán gondolom rájöttek, hogy mivel régen a gagyit jelentette, ezért jelentős azoknak a tábora még, akik a gagyihoz társítják az MX jelölést, így nincs értelme jobb kártyákat kiadni ezzel a névbel, így hát végül engedtek ennek, és jelenleg gagyi mobil GPU-kat adnak ki MX jelöléssel. Marketing... MX=gagyi.

2021. nov. 14. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!