Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez milyen kábel? (kép)

Ez milyen kábel? (kép)

Figyelt kérdés

Itt vannak a képek:

[link]

[link]

Nincs ráírva semmi, kb 1 méter hosszú, és ahogy látszik csak 2 érpár van benne. A sebesség teszt szerint a le és feltöltés 100 Mbit/s, ami elég karcsú, tekintve hogy 2 gigabites nethez lenne használva.

2021. nov. 12. 12:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy sima UTP kábel, ami 100-as nethez elegendő. Ekkora sebességnél csak ez a 2 érpár van használatban, az összes érpár csak gigabithez kell: [link]
2021. nov. 12. 12:43
 2/8 anonim ***** válasza:

Szimpla egyenes kötésű, RJ45-ös csatlakozós, csavart érpáras kábelnek látszik, csak a 100 Mbps-os Fast Ethernet (100BASE-TX) számára lényeges érintkezők vannak bekötve (nem színhelyesen: [link] ) - ezért mérsz ki belőle csak max 100 Mbps-ot.

2 Gbps-os nethez mind a négy érpárat be kell kötni.

2021. nov. 12. 12:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor cat6-ra lenne szükségem hogy biztos jó legyen?
2021. nov. 12. 13:13
 4/8 anonim ***** válasza:

2.5GBASE-T szabványhoz elég a Cat 5e-s kábel is, magasabb sebességhez már a feletti kategóriájú (például CAT 6) kábel kell:

[link]

a lényeg az, hogy mind a 8 ér be legyen kötve.

2021. nov. 12. 13:20
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, időközben szereztem egy Cat5e kábelt, ezzel ilyen speedtest eredményeket kaptam:

[link]

[link]

Eléggé változó, nem tudom ez mennyire oké (2000/1000-es optikai telekom net), a teszt közben folyamatosan esik a le/feltöltési sebesség. Van esetleg valami beállítás ami limitálhatja?

2021. nov. 12. 18:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Azt nézd meg mennyi a garantált sebesség. Ez itt 300/50, ami bőven megvan neked
2021. nov. 13. 05:44
 7/8 A kérdező kommentje:

Annyi a garantált valóban, de szerintem ebből hibabejelentő lesz, mert ma reggel:

[link]

2021. nov. 13. 08:21
 8/8 A kérdező kommentje:

Na utolsó updatem, megoldódott.

Az egyik alaplapi utility programmal felment egy cFosSpeed (hehe) nevű alkalmazás, ezt letörölve helyreálltak a sebességek:

[link]

2021. nov. 13. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!