Hol lehet venni olyan SATA kábelt, amin egyben van az adat meg a táp rész?
Egy olyan meghajtóhoz kellene, amin a kettő között nincs hézag, ezért nem lehet egyiket sem rádugni.
A SATA az pontosabban SAS, de a kábel az ugyanaz.
Csak ilyet találtam, de ez nem jó, mert bár egyben van a kettő, de a két részt műanyag választja el, szóval ezt sem lehetne rádugni: [link]
Legrosszabb esetben marad ez, aztán szikével kivágom onnan a műanyagot. De szerintem léteznie kell ilyennek. Az a baj, hogy még a nevét sem találtam meg ennek a kábelnek, így pontosan nem is tudom, hogy mit kellene keresnem.
Nem valami spéci márkás cucc-ez?
Lehet csak tőlük szerezhető be..
Talán 8482 de sajnos amit nem látok azt nehéz felismerni.
Sff meg Sata cables Google keresés alapján állapítsad meg hogy mi kell neked , elég sok fajta van. Sőt lehet hogy nincs is hivatalosan ilyen mert backplanes csatlakozó arra van megoldás cross vagy straight, attól függ.
Nem fog menni.
"SATA drives may be plugged into SAS controllers. SAS drives cannot be plugged into SATA controllers. There is a difference between the SAS and SATA connectors"
Azaz SATA driveot rá tudsz dugni SAS controllerre, de fordítva nem.
Köszönöm a válaszokat.
#3: Ez lesz az. Legalábbis kinézet alapján.
Tegnap este én is megtaláltam, "SAS HDD 29 pin" néven is szokták emlegetni. Alin találtam is pont olyat ami kellene: [link]
#4: De fog, mert Raid kártya tudja kezelni. A meghajtó amúgy egy LTO. A meghajtóhoz nem adnak kábelt, a Raid kártyához meg csak olyan van, aminek egyik fele egy rohadt széles valami (elvileg SFF-8484 a neve, ez megy bele a kártyába), a másik oldalán meg van 4 darab sima SATA. A meghajtón olyan csatlakozó van mint ezen itt a videóban: [link]
szabvany minek van ha tul sok szabvany van, akkor mar nem is igazi szabvany
Es mindennel erre mennek ra, nehogy helyetesithetoek legyenek a dolgok, hanem hasznald azt az egyedit amit legyartott
ha meg befucsol gyartas es elfogynak keszeletek akkor dobd el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!