Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Linuxra hogyan kell telepíteni...

Linuxra hogyan kell telepíteni a wifi stick driverét?

Figyelt kérdés

Adott egy tenda U1 wifi stick általában windowson használtam windows10 és 11-esen ott a 150-es netből simán átjött a másik szobába 90-115mb/s meg 50 es feltöltés sebesség bármilyen linuxon meg max 9-10mb/s feltöltés meg kb 0,5.

Viszont ahogy elnéztem driverből itt nem úgy megy,hogy rákattintok az exére és nyomogatom a tovább telepítés gombra.Mégis,hogyan kéne telepíteni a linuxos driverét és ha telepítve is lenne esélyes,hogy simán tudná azt amit windows alatt?

2021. nov. 9. 22:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ahogy itt:

[link]

elnézem, az újabb (4.5 utáni) kernelekhez (a kernel a rendszermag, ami a hardver és a programok között helyezkedik el, kezeli a rendszer erőforrásait, ebben helyezkednek el a meghajtóprogramok is) kicsit trükközni kell - a Tenda régebbi (2.6 és 4.5 verzió közötti) kernelekhez adott, nyílt forrású (elérhető az a forráskód, amiben a meghajtóprogramot írták, így magadtól lefordíthatod) meghajtóprogramját:

[link]

össze kell kombinálni a D-Link DWA-131 (ami ugyanazon a chipkészleten - Realtek RTL8192EU - alapszik, mint a Tenda terméke) újabb kernelekhez elérhető driverével:

[link]

és úgy telepíteni

2021. nov. 9. 23:09
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát nekem ez jelenleg kínai.Linuxban miért nem tudták telepítővel megoldani?
2021. nov. 10. 03:30
 3/11 anonim ***** válasza:
14%
Ezért kell Windowst használni
2021. nov. 10. 07:45
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

1 évig használtam Linuxot, tök jó meg minden de pont az ilyen szarságokért sokalltam be. Trükközzön a jó qurva anyja ...

Csak szólok előre a hajad fogod tépni tőle ha sikerül is nem lesz olyan hatásfokú mint Windows alatt.

2021. nov. 10. 08:32
 5/11 A kérdező kommentje:

3/

Azt használok de a másik régi gyengébb gépre linuxot raktam mert az jobban fut

2021. nov. 10. 11:54
 6/11 A kérdező kommentje:

4/

Ettől félek én is és nem értem miért nem tudnak egy drivert telepítősre megcsinálni nem mindenki programozó,ha pl egy átlag embernek kéne lehet tökön szúrná magát.

2021. nov. 10. 11:55
 7/11 anonim ***** válasza:
30%
Nem igazán célja a Linuxnak hogy felhasználó barát legyen. Dolgoznak rajta de valljuk be hobby rendszer , a microsoftnal sok ezer megfizetett prgramozo dolgozik rajta itt meg esténként javíthatják informatikusok informatikusnak.
2021. nov. 10. 12:39
 8/11 A kérdező kommentje:

7/

Pedig el lehetne vele lenni csak ez a beírogatás....

2021. nov. 10. 14:51
 9/11 anonim ***** válasza:
Engem nem zavar, én azért használom mert lehet gépelni. De sok funkció se így se úgy nem megy
2021. nov. 10. 15:14
 10/11 anonim ***** válasza:

"és nem értem miért nem tudnak egy drivert telepítősre megcsinálni"

Ez egyrészt onnan fakad, hogy a hardvergyártók nem veszik a fáradtságot, hogy minden egyes nagyobb Linux-disztribúcióhoz szépen naprakészen megcsinálják a megfelelő telepítőcsomagot (ez egyébként Windowsnál is megfigyelhető: sok régi, de használható hardverhez nincs Windows 10-es meghajtóprogram, csak - jó esetben - Windows 7-es, vagy - rosszabb esetben - Windows XP-s); másrészt a Linux - természetéből fakadóan, a Windowszal ellentétben - nem nézi "hülyének" a felhasználót, elvárja tőle hogy értsen ahhoz, amit csinál (van is erre egy mondás: "a Linux egy felhasználóbarát operációs rendszer, de megválogatja a barátait"); harmadrészt egy meghajtóprogram feltelepítése nem egy átlagfelhasználói feladat (a vállalatoknál sem az irodai feladatokra trenírozott átlagfelhasználó végzi el a rendszer telepítését, hanem a rendszergazda).

"nem mindenki programozó"

Nem kell programozónak lenni (egy sort sem kell programozni), egyszerűen érteni kell a parancssorhoz (ami eleve nem egy ördöngösség, anno a "DOS-os korszakban" alap elvárás volt, jelenleg egy "power user"-nek lépéselőny), és ismerni kell a rendszer működését.

2021. nov. 10. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!