Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógép takarításához...

Számítógép takarításához milyen kompresszort ajánlotok?

Figyelt kérdés

Nem vagyok jártas a témában, ajándékba szeretném adni, ez volt a kérés :)

A lényeg az lenne, hogy kis helyen elférjen a szobába ,tehát gondolom így a kompresszor kizárva.

Találtam egy kézi "porfujó" kis szerkezetet (IT DUSTERS SZERSZÁM COMPUCLEANER XPERT C552 ELEKTROMOS PORFÚJÓ), amiről elég jó véleményeket olvastam.

Esetleg ezen kívül tudtok ajánlani mást? Árban és méretben kb ilyesmi volt az elképzelés.

Köszönöm a válaszokat!

2021. nov. 5. 14:51
 1/9 P.O.C. ***** válasza:
77%

Akkor vegyél sűrített levegő spary -t, évi 2-3 alkalomra az a gazdaságos.

Viszont ha komoly cucc kell, amibe van nyomás is, kell egy kompresszor.

Szerintem egy táska kompresszor nem foglal sok helyet. Azok már majdnem elérik a normál kompresszorok nyomását. Veszel hozzá egy víz leválasztó adaptert és mehet a móka.

2021. nov. 5. 15:04
 2/9 A kérdező kommentje:

Igazából ez saját felhasználásra kellene, néha-néha, egy hobbi szintű felhasználónak, aki néha szétszedi a gépét-szerelgeti-és akkor ki is szeretné takarítani :)

Tehát a túl komoly kompresszornak nem látom értelmét, illetve azt is olvastam, hogy a túl nagy nyomás nem tesz jót egyes alkatrészeknek a gépben.

2021. nov. 5. 15:16
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagy kompresszor nem játszik(én olyannal takarítom a gépeket), akkor táska kompresszor. Amennyi nyomás kell, a táska kompresszor is elegendő. Nekem a kocsiban van olyan, kereket is elég hamar felfújja. Annyi, hogy hangos. Ha használod, akkor örökké kell menjen a motra, nem úgy, mint egy nagy kompresszornak, aminek tartálya is van.
2021. nov. 5. 15:17
 4/9 A kérdező kommentje:

Értem! Köszi! Tehát akkor pl egy ilyen is megfelelő gép takarításhoz?

[link]

2021. nov. 5. 15:37
 5/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez pont szivargyújtós :) pedig már megörültem, ez árban és méretben is tök jó lett volna
2021. nov. 5. 15:39
 6/9 P.O.C. ***** válasza:
86%
Még sosem nyírtam ki kompresszorral gépet. Pedig pár százat kifújtam már. Nyilván nem szabad túl közel tartani, már csak az ESD veszély miatt sem. Meg akkor képes lefagyasztani a 1-2 alkatrészt (bár ez a sűrített levegő sprayre is igaz). Ezért legalább minimum 10 cm távolságot illik tartani a pisztollyal. A víz leválasztó meg azért elengedhetetlen, hogy az esetleges kondenz víz ne kerüljön a gépre.
2021. nov. 5. 15:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Ecsettel vagy fogkefével fellazítod a port, hajszárítóval ami hideget is tud fújni kifújod. Nem kell ahhoz kompresszort venni.
2021. nov. 5. 17:57
 8/9 anonim ***** válasza:
2021. nov. 5. 18:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Profi géptisztító.

[link]

2021. nov. 5. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!