Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 12900k vélemények?

12900k vélemények?

Figyelt kérdés

[link]

Nézegettem róla tesztet, nekem eddig elég felemás véleményem lett.

Ennek a kétfajta magnak nem tudom mennyire van létjogosultsága, úgy néz ki, hogy van ahol konkrétan még tesztekben is van, hogy valamiért azok kerülnek használatba és le kell tiltani őket, akkor jobb eredményt kapnak, de legtöbb esetben szimplán nem osztanak vagy szoroznak semmit. Laptop esetében reális, hogy legyen de asztali gépnél nem értem minek ez a rendszer, vagy csak simán rosszul hangzott volna ha egy 8/16-os procit adnak ki?

Bár ahogy néztem legalább a teljesítménye, ott ahol rendesen működik, hogy melyik magok kerüljenek használatba ott nagyrészt tényleg lett előrelépés. Bár aztán a vége felé, ahol a fogyasztás és hőmérsékletek voltak... teljesen más szemszögbe került minden. Most akkor amennyivel gyorsabb lett kb annyival többet fogyaszt és melegszik. Azért a 300-400w közötti értékek elég meredekek, illetve, hogy az egyik legkomolyabb léghűtéssel 90-100 fok között van a proci.

Bár azon se lepődnék meg, ha ez most amolyan próba lenne csak aztán majd a 13-as procikhoz visszatérnek a sima magokhoz csak, és mellé talán valahogy azoknak csökkentik le a fogyasztását, mert így a gyengébb magoknak sok értelme nincs, hogy ha használva van a proci akkor ugyanúgy sokat fogyaszt.

#Intel #12900
2021. nov. 5. 01:19
 1/4 anonim ***** válasza:
5%
Ha 12900k ember mondja hogy jó, akkor csak nem lehet szar. Mi a kérdés?
2021. nov. 5. 06:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Valami nekem ott nem kerek a sztoryban. A 10700K is meg tudott enni 225 Wattot, OCval 300-at is, mégis le lehetett hűteni - úgy ahogy. Egy Threadripper pl 280 Wattos és azt is le lehet hűteni ( oké ott a hőleadó felület talán picit nagyobb ). Ez a 241 Wattnál 100 fok ez nekem gyanús, lehet nem sikerült jól az alacsonyabb profilú IHS, nem jó a hőátadás stb..

Amit eddig láttam, ott cdak a csúcsteljesítményt mérték, az anandtechre még nem volt időm.

Bár sokat zabál a proci, azért többet nem eszik mint az elődök, ahhoz képest meg brutál jól teljesít és még árban sem vészes - csak ugye a körítés...

A normális DDR5 az grammonként drágább, mint a kokain és a Zs lapok is borzasztóan dràgák.

A 12700KF normális B660-as lappal viszont jó deal lehet.

Ez a P+E core ez sztem asztalra baromság, bár még nem néztem erre vonatkozó teszteket.

2021. nov. 5. 12:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Több tesztet is megnéztem, ott nem voltak ilyen magasak a hőmérsékletek, de azokban 360-as AIO vízes hűtőket használtak. Szerintem ajánlott az ilyen hűtő, ami nem olcsó, ajánlott egy csúcs lap is aminek sokfázisú VRM-je van, komoly hűtőbordával, ami szintén drága, DDR5 RAM úgyszintén. Nem egy vonzó ajánlat.
2021. nov. 5. 16:59
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez a komplett generáció egy zsákutca. Ahhoz, hogy kihasználd a procid 200 ezer feletti alaplap kell, meg DDR5 RAM, meg durva táp, meg persze komoly hűtő(k), szóval iszonyatosan sok pénz kell

És miért? pl. egy RTX 3090-es kártyával 10-15 plusz fpst kapsz egy 5900X-hez képest, ami messze nem igényel ilyen durva pénzeket

2021. nov. 6. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!