Megéri lecserélni a processzoromat?
Sziasztok! :)
Adott lenne egy Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.40GHz processzor a gépemben, mostanában sajnos már nehezen bírja el a játékokat. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy jó csere lenne bele egy AMD Ryzen 5 3600 6-Core 3.6GHz AM4 Processzor?
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!
Petra
Ha a Mafia reamstered az a Mafia: Definitive Edition lenne akkor e szerint nálad is vállalhatóan kellene mennie:
https://www.youtube.com/watch?v=xNSRAY3Ec1g
Ha ettől jobb grafikát szeretnél akkor lap+processzor+videókártya cserére lesz szükséged - és egy lottó ötösre :)
(7-es vagyok)
Azért laggol mert CPU bottleneck-ed van.
Ez annyit jelent, hogy a processzor 100-on pörög és az van amit már leírtam. A processzor nem nagyon bírja (FPS szempontjából) a 100%-os terhelést.
Szóval igen kéne egy processzor csere.
Én személy szerint az i5-9400F-et ajánlanám. Foglalata ugyanaz mint a mostaninak szóval semmi mást nem kéne cserélned. Fogyasztása is papíron ugyanannyi. (Bár az a 65 TDP úgy jött ki, hogy 2,9 GHz-en mérték. Viszont a Turbo Boost meg 4,1 szóval biztos, hogy 65-nél többet eszik, de nem tudom mennyivel.)
Árban se olyan rosz: [link]
És a bottleneck szintje is egész jó bár processzor igényesebb játékoknál határeset... [link]
(A 4,1 GHz-es Turbo Boost miatt pedig lehet, hogy szükséged lesz egy komolyabb hűtőre!)
Remélem tudtam segíteni!😄
Nagyok szépen köszönöm az eddigi válaszokat!
Szóval akkor nem csak proci, hanem egy alaplap csere is kellene?
Abból tudtok ajánlani esetleg valamit?
Előre is nagyon szépen köszönöm, tényleg nagyon értékelem a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!