Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri lecserélni a processzor...

Megéri lecserélni a processzoromat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Adott lenne egy Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.40GHz processzor a gépemben, mostanában sajnos már nehezen bírja el a játékokat. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy jó csere lenne bele egy AMD Ryzen 5 3600 6-Core 3.6GHz AM4 Processzor?

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

Petra

2021. nov. 1. 00:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

Ha a Mafia reamstered az a Mafia: Definitive Edition lenne akkor e szerint nálad is vállalhatóan kellene mennie:

https://www.youtube.com/watch?v=xNSRAY3Ec1g

Ha ettől jobb grafikát szeretnél akkor lap+processzor+videókártya cserére lesz szükséged - és egy lottó ötösre :)

2021. nov. 2. 19:30
 12/22 A kérdező kommentje:
Lehet akkor valahol mélyebben kell keresnem a problémát, jelenleg alacsony beállítás mellett is laggol a játék, nem hogy a videón látott beállításon :D
2021. nov. 3. 05:19
 13/22 SIDLER22 ***** válasza:
14%

(7-es vagyok)

Azért laggol mert CPU bottleneck-ed van.

Ez annyit jelent, hogy a processzor 100-on pörög és az van amit már leírtam. A processzor nem nagyon bírja (FPS szempontjából) a 100%-os terhelést.

Szóval igen kéne egy processzor csere.

Én személy szerint az i5-9400F-et ajánlanám. Foglalata ugyanaz mint a mostaninak szóval semmi mást nem kéne cserélned. Fogyasztása is papíron ugyanannyi. (Bár az a 65 TDP úgy jött ki, hogy 2,9 GHz-en mérték. Viszont a Turbo Boost meg 4,1 szóval biztos, hogy 65-nél többet eszik, de nem tudom mennyivel.)

Árban se olyan rosz: [link]

És a bottleneck szintje is egész jó bár processzor igényesebb játékoknál határeset... [link]

(A 4,1 GHz-es Turbo Boost miatt pedig lehet, hogy szükséged lesz egy komolyabb hűtőre!)

Remélem tudtam segíteni!😄

2021. nov. 3. 05:56
 14/22 SIDLER22 ***** válasza:
82%
Bocsi még annyit hozzá tennék, hogy ha CPU bottleneck-ed van akkor alacsony beállítások mellett még jobban fog laggolni a játék mivel a videókártya még több FPS-t tudna kiadni magából ezért még jobban megdolgoztatja a processzort.
2021. nov. 3. 06:04
 15/22 anonim ***** válasza:
42%
#13 azért az alaplapot megnézném bírja a 9. genes procit!
2021. nov. 3. 07:36
 16/22 anonim ***** válasza:
42%
Jobban járnál igen a játékok terén, de alaplap meg cpu csere nem olcsó
2021. nov. 3. 07:58
 17/22 SIDLER22 ***** válasza:
0%
15-ös hát foglalat meg áramfelvétel alapján bírja. Hogy a BIOS támogatja-e azt innen nem tudom. De ez csak egy ötlet volt ami szinte biztos, hogy jó hozzá, de persze meg kell nézetni.
2021. nov. 3. 08:23
 18/22 anonim ***** válasza:
43%
Ne írj már hülyeséget, a 1151 v1 nem kompatibilis a 1151 v2-vel. Az intel semmilyen támogatást nem ad,technikailag tiltja a Coffe Lake haszálatát a 1151 v1-es lapokban. A 9400F nem működne a lapjában.
2021. nov. 3. 12:08
 19/22 SIDLER22 ***** válasza:
Ja tényleg. Azt hittem a váltás régebbi. Nem figyeltem, hogy pont a hetediknél volt a váltás.
2021. nov. 3. 19:25
 20/22 A kérdező kommentje:

Nagyok szépen köszönöm az eddigi válaszokat!

Szóval akkor nem csak proci, hanem egy alaplap csere is kellene?

Abból tudtok ajánlani esetleg valamit?

Előre is nagyon szépen köszönöm, tényleg nagyon értékelem a segítséget!

2021. nov. 3. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!