Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri lecserélni a processzor...

Megéri lecserélni a processzoromat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Adott lenne egy Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.40GHz processzor a gépemben, mostanában sajnos már nehezen bírja el a játékokat. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy jó csere lenne bele egy AMD Ryzen 5 3600 6-Core 3.6GHz AM4 Processzor?

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!

Petra

2021. nov. 1. 00:12
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%

Nem lenne túl jó csere, mivel ezt nem tudod belerakni az alaplapodba.

A processzorodat legjobb esetben core i7 7700K-ra tudod cserélni, ha az alaplap gond nélkül elbírja.

Ezt viszont én nem szoktam ajánlani, ugyanis a 7700K használtan olyan drága hogy az árából tudsz venni egy 4 évvel újabb alaplapot és processzort, ha a te lapodat és procidat eladod akkor pedig sokkal sokkal gyorsabbat.

2021. nov. 1. 00:29
 2/22 anonim ***** válasza:
37%
Biztos? 100% a kihasználtsága? Milyen játékokat futtatsz?
2021. nov. 1. 01:03
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
A konfigod többi eleme milyen? (RAM, GPU)
2021. nov. 1. 09:04
 4/22 anonim ***** válasza:
59%
Inteles alaplapba nem fog bele menni az AMD proci. Tehát vagy Intel procit veszel, vagy alaplapot is kell cserélned.
2021. nov. 1. 09:45
 5/22 anonim ***** válasza:
42%
Megéri lecserélni a processzorodat a erős videokártya van mellette, különben felesleges. Milyen videokártyád van?
2021. nov. 1. 10:03
 6/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
32%

lehet, attol fugg mire hasznalod, es platformvaltast konnyen megtudod e oldani

3600 melle 3200MHz koruli jofele Dual ram nem artana (vagy magasabb)

ala pedig valami olyan alaplap se arthat amibe 5000 szeria is megy es tuningra is jo

2021. nov. 1. 11:23
 7/22 SIDLER22 ***** válasza:
75%

Attól függ mivel játszol.

Vannak a mérésére programok és weboldalak.

Töltsd le az MSI Afterburnert és a telepítésnél hagyd bent a RivaTuner-t is. Ez játékban mutatni fogja, hogy a Videókártya vagy a proci pörög 100%-on.

És van egy ilyen oldal is: [link]

Ide meg tudod adni a Videókártyát és a processzort illetve a RAM mennyiséget és megmondja neked, hogy átlagosan melyik alkatrész fog kimaxolódni. A lényeg, hogy a bottleneck a videókártyán legyen ugyanis a videókártya maximum pörgése mellett nem laggol a játék. Ha viszont a processzor maxolódik ki akkor ún. timeframe spike-ok lesznek. (Ez az amikor az FPS mutató magasat mutat, de másodpercenként mégis megakad a játék egy rövid időre.)

2021. nov. 1. 14:21
 8/22 anonim ***** válasza:
30%

Nekem 4460-om van, nem az igazi,m de azért még állja a sarat. Egy 7500 nem rossz, de mit sokan kérdezik milyen a géped többi eleme? Nem biztos a proci a legszűkebb keresztmetszet!

3600-at nem igazán éri meg venni, a 10400 inkább ajánlott azonos teljesítmény még 2666 MHz-es RAM-mal is. 10100-at is mondanék, de gyakorta az egy 7700K szintjén van, ami nem sokkal erősebb a mostani 7500-odnál.

2021. nov. 1. 16:07
 9/22 A kérdező kommentje:
16gb ram van benne, illetbe egz 6gb-os gtx 1060-as vidikartya
2021. nov. 2. 11:31
 10/22 A kérdező kommentje:

Kedves 7. válaszoló, pont ez lenne a problémám, a napokban megvettem a Mafia Remastered változatát, végig 40 fps körül mozog néha mégis játszhatatlan mód megakad...Ezért néztem rá az igényekre, akkor láttam, hogy a procit írja gyengének hozzá.Bár megnéztem most egy másik helyen, ott már a videókártya ( GeForce GTX 1060 6GB) is kevésnek bizonyul.

Sajnos én nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz, 4 éve megvettem ezt a gépet, azóta minden hibátlanul futott rajta.

2021. nov. 2. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!