Miért nem látja a Windows 10 telepítő a gépben az SSD-ket?
Vettem egy Acer Nitro 5 Windows 10el, de akarom az én Windows 10emet felrakni rá..
Van benne egy 512 m2 SSD meg én raktam bele egy 1 terrás SanDisk plus-t.
Csináltam Rufussal uefi-s telepítő usb-t, de a "hova szeretné telepíteni a Windowst?"-nál azt írja hogy "nem találtunk meghajtót."
Ez micsoda? És miért nem látja őket??
Ilyet még nem láttam pedig régi motoros vagyok már..🤔🤔🤔
Köszönöm a segítséget előre is
#3 a BIOS látja a boot usb-t,UEFI-t csináltam mert a másikat nem látta,
a gép indulásnál is ki tudom választani hogy az usb bootoljon be , tehát elindul rendben a telepítő, de utána az egyéni telepítésre akarok menni hogy újra particionáljam az SSD-ket, de nincs egysem..
?
Valamit acernál szarakodni kell. Lehet nem jó videót linkelek, de nézd végig az aceres videóit a srácnak, valahol lesz megoldás. 2x gyorsítás mehet
#5 hát én is köszönöm a segítséget, persze, látja mindkettőt abban, majdnem tele is vannak.
Én nem titkosítottam semmit abban a Windowsban, nem buheráltam azt se tudom hogy kell ilyenek csinálni.. csak használtam telepítettem ami kell aztán ennyi
De most amúgy bios vagy uefi van rajta, nem találok róla semmit.
Ha uefi, akkor annyi lesz a baj, hogy nem jók a beállítások. A telepítő legyen UEFI GPT partíciós táblára írva, az uefi-det meg állítsd vissza default beállításokra. Még lehet játszani a sata beállításokkal, a SATA configuration-t enhanced-re álíltani és az AHCI engedélyezni.
Ha bios, akkor meg rosszul van kiírva a telepítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!