Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mekkora HDD van a laptopokban?

Mekkora HDD van a laptopokban?

Figyelt kérdés
Hány inch-es? 2.0? 2.5? 3.0? 3.5?
2021. okt. 29. 22:59
 1/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
55%

2,5 altalaban

van normal vastag es van vekonyabb valtozat is pl.

2021. okt. 29. 23:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Altalaban 2.5", bar mostanaban (foleg ultrabookokban) terjed az M.2 is, mert kisebb helyen elfer.
2021. okt. 29. 23:36
 3/9 anonim ***** válasza:

Manapság többségében talán semmilyen nincsen már.

HDD méretből pedig csak a 2,5" és a 3,5" létezik. Nyilván a kisebbeket rakták laptopokba.

És ahogy első is írja, figyelni kell a magasságra. Egyes vékony laptopokba csak a vékonyabb típus fér.

2021. okt. 30. 04:39
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

#2 Az SSD, nem HDD.

Laptopba 2.5"-es kerül.

2021. okt. 30. 05:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Új notebookba már csak nagyon ritkán tesznek HDD-t.
2021. okt. 30. 08:27
 6/9 P.O.C. ***** válasza:

Nem tesznek, de a helye még megvan. Az enyémbe is csak egy M.2 SSD van, de ott van a hely a merevlemeznek is. Csak sajnos a beépítő keretet lespórolták, így azt külön kéne megrendelnem.

Amúgy ja, ha van hely, az esetek 99% -ában 2,5" -os.

2021. okt. 30. 10:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Az enyémben 500 GB SSD, egy üres SSD slot, és egy 1 TB-os HDD van. Egy éve vásároltam, van benne HDD. Én úgy tudom, a legtöbb gyártó még tesz a gépekbe HDD-t, cáfoljatok meg, ha nincs igazam!
2021. okt. 30. 10:49
 8/9 P.O.C. ***** válasza:

Mint mintam ez abszolút konstrukció függő.

Pl. az Én Laptopom HP Probook 450 G6. És már ezt többféle verzióban lehetett vásásrolni. Merevlemezzel, és csak m.2 SSD -vel.

De pl. G8 -asba már csak m.2 SSD -t lehet rakni, semmi mást.

A HDD nehezebb, jobban szívja az akksit, érzékenyebb a fizikai behatásokra. Ráadásul a nagy kapacitású m.2 SSD- k kezdenek egyre kedvezőbb árúak lenni a válság, meg a chip hiány ellenére is. Várható hogy 1-2 generáció lecsengése után, már a laptopgyártók töredéke teszi opcióvá a merevlemezt.

2021. okt. 30. 11:02
 9/9 anonim ***** válasza:

[link]

3069 termék, ebből SSD-vel 2771 termék, egy csomónál nincs megadva.

2021. okt. 30. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!