I7 4790-eshez jó a GTX 1070Ti vagy 1080Ti videokártya?
Legtöbb esetben jó lesz, de igazából ez az adott játéktól függ.
Saját tapasztalatom alapján tápot úgy érdemes választani, hogy az átlag fogyasztás az kb a tápegység kapacitásának a fele legyen ugyanis a tápegységeknek 50%-os terheltségnél van a legnagyobb hatásfoka. Tehát érdemes arra törekedni, hogy a gép kb a táp kapacitásának az 50%-át használja ki a legtöbbször. Persze nem feltétlen a böngészés közbeni fogyasztásra gondolok. Ugyanis például ha neked böngészés közben a fogyasztásod 150 Watt akkor ahhoz ennek értelmében 300 wattos tápot kéne venned. Viszont mihelyst elkezdesz játszani, lehet, hogy annyira megugrik a fogyasztás, hogy a táp már el sem bírja. Szóval erre érdemes figyelni. A későbbi fejlesztésekkel kapcsolatban meg csak annyi, hogy általában nem jellemző az újabb hardverekre, hogy nagyobb fogyasztással bírnak mint a mostaniak. Inkább a teljesítményt próbálják növelni ugyanakkora fogyasztás mellet szóval én ezt a későbbi upgrade-hez vett nagyobb táp témát hanyagolnám.
De vissza a kérdésre: Legjobb ha gaming benchmark-okat nézel mert abból derül ki a legkönnyebben a Videókártya/CPU "teljesítmény egyensúlya".
Itt van például a Szájerpunk-ról egy videó a te prociddal és egy 1080Ti-vel:
Amint látod a processzor használat 80% fölött van. Én ezt a terheltséget már soknak mondanám és ha te pont Szájerpunkozni szeretnél a gépeden, én azt mondanám, hogy inkább egy 1070Ti-t vegyél hozzá. De itt van például a Fosnájt vagy a Warzone, aminél csak 60-70%-os terheltség van a procin. Ezt én még elfogadhatónak tartom.
Szóval inkább játékfüggő a választás.
'A későbbi fejlesztésekkel kapcsolatban meg csak annyi, hogy általában nem jellemző az újabb hardverekre, hogy nagyobb fogyasztással bírnak mint a mostaniak'-az intel 4GHz fölé turbózza a cpu magokat már évek óta.a 30-as rtx karik simán bekajálják a 300W-ot,ha nem többet..sőt mintha olvastam volna hogy újfajta tápcsatikat fejlesztenek a vga-khoz,amik több áramot tudnak átadni.de lehet hogy pl az ssd-k ,ramok nem zabálnak többet,ha ez számít valamit.
11) a megadott tdp keret nem=a max áramfelvétellel, ezerszer le lett már írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!