Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot ajánlanátok?

Milyen laptopot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

A keret olyan 250-300 lenne. A használt most nem játszik.

A tárhelyet könnyen szeretném bővíteni, és a jelenlegi 1 terrás NVME SSD-met és az 1 terrás HDD-met is szeretném bele rakni. A RAM-mal ugyanez van, ott is szeretném könnyen felturbózni.

Használat:

-1080p videókat vágok Premiere Pro-ban

-RAW képeket dolgozok fel DXO Photolab 3-ban

-Fotókat szerkesztek Affinity Photoban

-Grafikus dolgokat Affinity Designer-ben intézek

-Időnként ETS2, tomb raider, stb. (tehát nem kompetitív, nagy gépigényű játékok) játszanék

Fontos a jó akku idő, de az olyanok mint OLED és/vagy 4K kijelző, USB-C, RGB nem érdekelnek (billentyűzet megvilágításnak örülnék)

Ha valakiben felmerült volna a kérdés, Windows 10-et futtatnék rajta, aztán majd a jövő eldönti a 11-est fel akarom-e rá rakni.

2021. okt. 25. 13:28
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

-Időnként ETS2, tomb raider, stb. (tehát nem kompetitív, nagy gépigényű játékok) játszanék

Látom félreérthetően fogalmaztam. Átfogalmazom:

-Időnként ETS2, tomb raider, stb. (tehát nem kompetitív, **NEM** nagy gépigényű játékok) játszanék

A játék részét kicsit átgondoltam a dolognak és valószínűleg az lesz, hogy beszerzek egy Steam Deck-et (megjelenéskor előrendeltem amúgyis), ezzel is egyszerűsítve a laptop keresést.

Amelyik laptopot a #4-es válaszoló linkelte, egész jónak tűnik. 16 gb ram-ot például nehezen talál az ember ennyiért (tapasztalataim szerint) egy laptopban, és kicsit jobban utána járva, a processzor is jónak tűnik.

A kérdés most már csak az, hogy kép és videó feldolgozására illetve exportálására alkalmas lesz-e az integrált kártya.

2021. okt. 26. 11:04
 12/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

majd aztan josz panaszkodni

ha meg nem akkor orulhetsz

de helydebe nem legalja tipusok kozul valasztanek es foleg nem radiumbol mikor rengeteg mas helyen is kapni ezt a tipust

nem tudom most mit hasznalsz

de ez integralt videokartya mint irtam nincs sajat memoriaja es a prociban van

amd tol is van rendes dedikalt is ami nem a prociban van

te gyel ra magasrol

csak mert hu az Ryzen 5000

csak ha megnezned a 5300 es 5500 az meg Zen 2 vagyis gyengebb joval mert regi még ellenben a Zen 3

5400 es 5600

es mellesleg ddr4x 4266 ramot is tamogatna mindegyik de lenovo termeszetesen lassu rammal adta ki

gondoltam nezek laptopokat neked de mivel ugyis magasrol tennel rajuk, akkor minek?

a linkelt gamer laptopokba legalabb van videokartya de hat neked nincs kereted ra mivel semmit nem keresel munkaddal, csak hobbid arra meg boven jo akarmi, nem baj ha hamar tonkremegy vagy ujonan egybol kuldheted vissza, nem baj ha gyenge lesz, lassu lesz, ha fejlesztesi gondjaid lesznek stb.

Xy4

2021. okt. 26. 11:05
 13/13 anonim ***** válasza:

12. Igen igazad van mindenben. Csak a rádium-nál a legolcsóbb ez a típus. (Bár nem keresgéltem)

A kérdező a keretet is megadta.

Lehetett volna 5-600 ezerért is ajánlani.

2021. okt. 26. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!