Lehet, hogy elromlott az alaplapom miközben takarítottam a gépet?
Eddig 2x8gb 3200mhz-es g.skill ramot használtam, természetesen dual channelen.
Rég takarítottam a gépemet, szóval gondoltam nekiesek a mai nap és kiportalanítok mindent. Miután összeszereltem a gépemet és elindítottam, akkor tudtam meg, hogy valami nem okés mivel a speaker elkezdett sípolni.(1 hosszú)
Próbálgattam a ramokat egyesével, mindkettő működött. Arra jöttem rá, hogy ha az első vagy második slotba rakom a ramot, akkor jelentkezik ez a hiba. Viszont ha a harmadikba, vagy a negyedikbe, akkor tökéletesen működik.
Szóval lehet hogy az alaplap első két slotja romlott el?
Illetve bármi probléma lehet a ramokkal ha nem dual channelen vannak?
Igen, kivettem a processzort is.
#1 ezt tudom, de itt az a probléma hogy csak a procitól a 2 legtávolabbi működik, bárhova máshova rakok egy ramot, akkor a speaker elkezd sípolni.
Bocsi hogy nem írtam le egyébként.
Alaplap: gigabyte z170m d3h
Proci: i5-6600
#5 köszi, ezt most meg is nézem.
Az néztem az egészet, és csak itt találtam olyat ami más mint a többi. Mintha hiányozna az egyik pin, és kicsit furán is áll a többi.
Hát amennyit erről a képről meg lehet állapítani, eléggé szét cseszted a processzorfoglatban az érintkezőket. Úgy látom, hogy legalább 4 rosszul áll.
Nemértem, hogy a portalanításhoz minek kellett kivenni a procit? Poros volt az alja?
Ha a foglalat ment tönkre keresd a hardveraprón Cink_Elek-et. Ő tud javítani és cserélni is foglalatokat.
Azért volt kivéve, mert volt tesztelve az eredetin kívül még 2 proci is. Gondolom csere közben sérthettem meg.
De egyébként nem akkora baj, úgyis váltani akartam nagyobb procira amihez már lga 1200-as foglalat kell, szóval a lapot is cserélni akartam. Azért köszi a segítséget, további szép napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!