Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplapi HDMI-n keresztül...

Alaplapi HDMI-n keresztül miért nincs kép?

Figyelt kérdés
A régi PC-met újra szeretném használni, egy Asus Prime H310M-A R2.0 (2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 1 M.2, 2 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) alaplap van benne. HDMI-n keresztül szeretném használni, de nem ad képet. Miért? A gépben volt videókártya, de eladtam belőle.
2021. okt. 20. 12:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Mert olyan processzor van benne, amiben nincs VGA?
2021. okt. 20. 12:43
 2/9 A kérdező kommentje:
DualCore Intel Pentium Gold G5400, 3700 MHz (37 x 100) - ilyen CPU van benne.
2021. okt. 20. 12:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Mindent leírtál, csak a vga kimenetét nem, a vga fajtáját. Szerintem mert a vga és a monitor jele nem egyforma, a monitor valószínű nem tudja kezelni a hdmi jelet, csak vga, ezért átalakító kábel kell, pc boltba kapni.
2021. okt. 20. 13:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Bios reset talán megoldja...

Clear RTC RAM részt keresd az útmutatóban:

[link]

2021. okt. 20. 13:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Reseteld a BIOS-t, takarítsd ki a RAM foglalatokat, ilyesmivel próbálkoznék.
2021. okt. 20. 14:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is bios reset. Lehet anno nem az volt kiválasztva a videokimentnél hogy PCI-E first hanem az hogy PCI-E only ( ha van ilyen ) és akkor meg sem próbál IGPről dolgozni.
2021. okt. 20. 18:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Kivettem az elemet, Clear RTC RAM-ot is megcsináltam, de semmi eredmény :(
2021. okt. 20. 21:59
 8/9 anonim ***** válasza:

6-ossal értek egyet, meglehet hogy a BIOS úgy beállítva hogy elsősorban és csakis a PCIe csatlakozót használja videójel küldésre. A BIOS reset nem mindig oldja meg, mert ha a BIOS-ban az alap ez a beállítás akkor újfent marad minden. Én próbálnám másik kábellel és másik megjelenítőn. Esetleg másfajta kábellel DVI, D-Sub. Lehet a HDMI csatlakozó is hibás.

3-as: nem hiszem hogy ez a baj. Nem érzem annyira amatőrnek a kérdezőt, hogy egy HDMI kábel akarjon egy D-Sub csatlakozóba kötni. :)

2021. okt. 20. 23:05
 9/9 A kérdező kommentje:
VGA kábellel sem jelenít meg semmit. Ezek szerint esélyes, hogy a DVI az alapértelmezett a BIOS-ban?
2021. okt. 21. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!