Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PC esetén bővíthető a RAM a...

PC esetén bővíthető a RAM a meglévő másfélszeresére?

Figyelt kérdés

Adott egy PC, amiben 8 GB, DDR4-es, 2133 MHz RAM található.

Tudom bővíteni úgy, hogy egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező 4 GB-os modult teszek a gépbe, 12 GB-ra növelve a mennyiséget, vagy egy ugyanilyen 8 GB-os kell bele, hogy megfelelően működjön?

2021. okt. 17. 15:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mehet
2021. okt. 17. 15:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Mehet a 4GB-is, de szerencsésebb két darab tök egyforma modullal használni - úgy gyorsabb is valamivel. Tökéletesen működik majd +4GB-tal is.
2021. okt. 17. 15:55
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha tudsz szerezni, akkor a 2x8 jobb lenne, de így is jó lesz.
2021. okt. 17. 16:28
 4/12 Szirty ***** válasza:

Nem tudom miért vágják rá hogy "mehet"...

Ez attól függ hogy milyen az alaplap és milyen memória konfigurációt támogat.

Ha pl. két foglalat van benne és a jelenlegi 8GB-ot két 4GB-os modul adja akkor nyilvánvalóan nem lehet.

Ha 8GB a maximum memória amit kezelni tud, akkor sem lehet többet beletenni.

Az alaplap leírását kell megnézni annak pontos típusa alapján. vagy próbálgatod hogy megy vagy nem megy :)

2021. okt. 17. 16:37
 5/12 anonim ***** válasza:

"Nem tudom miért vágják rá hogy "mehet"..."

Azért mert abban a korban élük, ahol általánosságban 8GB már évek óta egy modulon van, a memóriavezérlők meg támogatnak 16-32-128GB-okat..

Amúgy teljesen igazad van az összes állításodban! Mi csak szimplán nem feltételezzük, hogy egy 2021 év végi általános kérdésnél esetleg egy LGA775-ös rendszer lehetőségeire kellene asszociálnunk elsőként :)

2021. okt. 17. 16:43
 6/12 Szirty ***** válasza:
Én nem feltételeztem semmit. A kérdező által megfogalmazott kérdés alapján írtam.
2021. okt. 17. 16:49
 7/12 anonim ***** válasza:

Mert miert ne mehetne ? Van benne 8 giga mindegy milyen felosztásban és rautaloan írja hogy van még slot.

Ha van hely mi akadályozza meg ?

2021. okt. 17. 17:30
 8/12 Szirty ***** válasza:
Leírtam már ami válaszol a kérdéseidre.
2021. okt. 17. 18:23
 9/12 anonim ***** válasza:

Tehát írta ddr4. Na ott nincs 8gb-s limit.

Továbbá kérdezte hogy plusz 4 vagy 8as modul kell a megfelelő működéshez.

Ez által ha valaki kérdezi hogy öltönyt vagy melegito ruházatot kell hogy felvegyek akkor a válasz az hogy a kérdés hogy letezel e egyáltalán hogy fel tudd venni bármelyiket is.

Nos..

Oké.

2021. okt. 17. 18:29
 10/12 Szirty ***** válasza:

"Ez által ha valaki kérdezi hogy öltönyt vagy melegito ruházatot kell hogy felvegyek akkor a válasz az hogy a kérdés hogy letezel e egyáltalán hogy fel tudd venni bármelyiket is."

Nem! Akkor az a kérdés hogy milyen alkalomra.

Ahogy itt a kérdés az hogy milyen alaplapról van szó...

2021. okt. 17. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!