PC esetén bővíthető a RAM a meglévő másfélszeresére?
Adott egy PC, amiben 8 GB, DDR4-es, 2133 MHz RAM található.
Tudom bővíteni úgy, hogy egy ugyanilyen paraméterekkel rendelkező 4 GB-os modult teszek a gépbe, 12 GB-ra növelve a mennyiséget, vagy egy ugyanilyen 8 GB-os kell bele, hogy megfelelően működjön?
Nem tudom miért vágják rá hogy "mehet"...
Ez attól függ hogy milyen az alaplap és milyen memória konfigurációt támogat.
Ha pl. két foglalat van benne és a jelenlegi 8GB-ot két 4GB-os modul adja akkor nyilvánvalóan nem lehet.
Ha 8GB a maximum memória amit kezelni tud, akkor sem lehet többet beletenni.
Az alaplap leírását kell megnézni annak pontos típusa alapján. vagy próbálgatod hogy megy vagy nem megy :)
"Nem tudom miért vágják rá hogy "mehet"..."
Azért mert abban a korban élük, ahol általánosságban 8GB már évek óta egy modulon van, a memóriavezérlők meg támogatnak 16-32-128GB-okat..
Amúgy teljesen igazad van az összes állításodban! Mi csak szimplán nem feltételezzük, hogy egy 2021 év végi általános kérdésnél esetleg egy LGA775-ös rendszer lehetőségeire kellene asszociálnunk elsőként :)
Mert miert ne mehetne ? Van benne 8 giga mindegy milyen felosztásban és rautaloan írja hogy van még slot.
Ha van hely mi akadályozza meg ?
Tehát írta ddr4. Na ott nincs 8gb-s limit.
Továbbá kérdezte hogy plusz 4 vagy 8as modul kell a megfelelő működéshez.
Ez által ha valaki kérdezi hogy öltönyt vagy melegito ruházatot kell hogy felvegyek akkor a válasz az hogy a kérdés hogy letezel e egyáltalán hogy fel tudd venni bármelyiket is.
Nos..
Oké.
"Ez által ha valaki kérdezi hogy öltönyt vagy melegito ruházatot kell hogy felvegyek akkor a válasz az hogy a kérdés hogy letezel e egyáltalán hogy fel tudd venni bármelyiket is."
Nem! Akkor az a kérdés hogy milyen alkalomra.
Ahogy itt a kérdés az hogy milyen alaplapról van szó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!