Ha a szolgáltatótól kapott modem és az eszköz közé beiktatok egy routert (kábeles kapcsolat esetén) akkor romlik az internet minősége?
Nagyon alap szinten értem csak a dolgokat, úgyhogy kérlek nézzétek el vagy javítsatok ki, ha valamit rosszul írok. Elnézést, ha hosszú.
Szóval...
Adott egy Telekom 1000 mb-es internet, ami a házon belül egy szolgáltatótól kapott SageCom (azt hiszem) modemben materializálódik. Ez szórja a Wifi jelet is, úgyhogy nincs külön router-em (még).
Az eszköz, amiről szó van pedig egy PlayStation 5, ami kábellel van összekötve ezzel a bizonyos SageCom modemmel.
Tapasztalok viszont hatalmas ingadozásokat az internet sebességében és teljesítményében - játék közben érezhető a különbség. A lényeg az, hogy egy barátom segítségével utána néztem hogy a modem admin felületén miket kellene beállítanom ahhoz, hogy stabilizálódjon a PS5-ön az internet minősége (UPnP, WAN és port beállítások).
Igen ám, de nem találom ezeket a beállításokat, a Telekom szerint azért, mert ezekre az eszközökre periodikusan jönnek ki a szoftver frissítések és ezeknek a "haladó beállításoknak" a lehetőségét igyekeznek elvenni az ügyfelektől, mert csak elállítják mindig és probléma van vele. Központilag nem tudják beállítani. Patt.
Kérdésem, hogy ha beiktatok egy router-t az egyenletbe, amin vélhetően mindent be fogok tudni állítani, amit szeretnék, akkor az internet minősége nem lesz rosszabb pusztán a beiktatott eszköztől? Feltéve persze, hogy a router mindent tud, amit tudnia kell.
Köszi előre is a választ.
Köszönöm, megpróbálom ezt a bridge kérdéskört megbeszélni velük:)
Még egy kérdés, ami lehet hogy tök pontatlan, vagy hülyeség: úgy tudom hogy a lakossági internetnél nincs fix IP címe az embernek. Segítene szerinted a "környékbeli terhelés" vonatkozásában ha mondjuk céges internetet köttetnék be és fix lenne az IP cím, vagy nincs kapcsolat a kettő között?
Saját lelkem megnyugtatásáért mindent meg szeretnék tenni, amit a szolgáltatás és az otthonomban lévő setup vonatkozásában meg tudok. Aztán ha még így is szar, akkor nem tudok már úgy sem mit csinálni.
Köszönöm, hogy segítesz.
Ma vettem egy új, Kat6-os lan kábelt, a meglévő az már egy elég régi darab, nem is látok rajta Kat besorolást, de azt írja hogy "gigabit ethernet-re" képes, hát nem tudom. Jópár éve megvan már. Lehet hogy már ez az új kábel is segít.
PC-m nincs, Macbook-om, de azon csak dolgozom, meg híreket olvasok, ott nem vettem észre hogy bármi baj lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!