Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Informatikai témában kérnék...

Informatikai témában kérnék szájbarágós segítséget?

Figyelt kérdés

Adva van egy HP Elitebook 8470p típ. laptop. Egy 1tb. Winchester van benne, szétparticionálva, C: partició 198gb D: partició 731gb. Windows 10 op. rendszer van rajta. Akkor lett upgrédelve win 7.ről mikor még ingyen át lehetett térni a Win 10.re. Vásároltam egy Samsung 1tb.os SSD.ét, mert most már nagyon lassú a gép,elég sok vegyes programok vannak rajta, ezèrt az SSD.ét szeretném a winyó helyére beépíteni. Az alábbiakra kérnék tanácsot:

1. A microsftól letölthető teljes tiszta win 10.et tegyek-e rá? Ilyenkor megmarad-e az ingyenes certifikáció, vagy el fog veszni?

2. Másik lehetőség, hogy az SSD.ét usb.re dugva átmásoljam-e rá a C: és a D: particiót?

Gondolom ebben az esetben megmaradna az ingyenes certifikáció? Ebben az esetben eléggé sok helyre volna szükség az SSD-én.

Mivel nulla ismereteim vannak az SSD-£vel tanácsos azt is szétparticionálni, vagy nem? Melyik módszert tanácsolnátok? És az előbbieken kívül, még miket kell beállítani a Biosban és ha már az SSD.ről fut a win10-ben is? Előre is köszönöm a segítségeket.

2021. okt. 13. 15:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Tudtommal, ha letöltöd a 10-et és van 7-es kulcsod, azzal tudod aktiválni a 10-est. Ha a gépeden elő volt telepítve, akkor nincs kulcsod, csak a gépre érvényes a licensz. Ha fogod a HDD-t és ezzel klónozod az SSD-re, gyorsan megleszel és a licensz is megmarad: [link]
2021. okt. 13. 15:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Az egész HDD-t klónozd, ne csak a látható partíciókat és nem kell állítanod semmit a BIOSban, csak a HDD helyére beteszed az SSD-t és örülsz, hogy gyorsabb lett a géped.
2021. okt. 13. 15:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi tanácsokat. Azt elfelejtettem kérdezni, hogy ha usb.re rádugom az SSD-ét és igy klónozom a winyót akkor minden eredetiben rajta lesz.e az SSD.én?
2021. okt. 13. 15:44
 4/6 anonim ***** válasza:
Minden ugyanaz és ugyanúgy lesz rajta.
2021. okt. 13. 15:50
 5/6 CspCsj ***** válasza:

Pont most kellett ilyesmi egy ismerősnek. (laptop, 500GB SSD csere)

A Macrium Reflect Free egy óra alatt megcsinálta USB3-on keresztül (~150GB adat), aztán ki lett cserélve.

2021. okt. 13. 16:24
 6/6 anonim ***** válasza:
Memóriát is bővítsd a maximális 8 gigára.
2021. okt. 13. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!