Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor árak hogy mozognak,...

Processzor árak hogy mozognak, és hogy mozogtak?

Figyelt kérdés
A címben benne van a fő kérdés, amit pontosítanék azzal, hogy én végül is szeretném segítségeteket kérni, hogy tudtok e olyan oldalt vagy videót, amiből megtudom hogy miképpen mozogtak a procik árai Pl. az elmúlt egy -két évben, és most hol tart a dolog. Nevezetesebben én az AMD -re volték kíváncsi. Tanácsaitokat, mérlegeléseiteket, oldalak grafikonok, videók, stb. ajánlatát szívesen veszem.
2021. okt. 7. 19:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Az árukeresőn megkeresed a kívánt processzort és ott alul jelzi egy grafikonnal a boltokba kerülése óta eltelt időben az árat.

A 3000-res széri processzorai tavaly nyár végéig olcsók voltak, utána kezdett el készlethiány lenni belőlük majd az 5000-resekből sem készült elegendő így idén nyárig durván meg volt szaladva az áruk. :)

2021. okt. 7. 19:59
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Jól, most vettem egy AMD Sempron 3600+ procit potom 6 ezerért. Hihetetlen, hogy ilyen nagy tudású CPU-k ma már pár ezresésért is beszerezhetők. Néha kicsit lassan indul vele a gép de szerintem, az USB-vel lesz a gond.
2021. okt. 7. 20:00
 3/17 anonim ***** válasza:
Ahh, mikor még S754-es Sempronom volt <(^_^)>
2021. okt. 7. 20:05
 4/17 A kérdező kommentje:
Nekem egy QuadCore AMD Athlon X4 860K (4x3700Mhz, 4100-ig huzható) van most, ezt szeretném lecserélni egy Ryzen 7 vagy 9 re... Gondolom az AMD Sempron 3600+ super ratyival csak vicceltél? Olyanom volt ez elött....
2021. okt. 7. 20:05
 5/17 anonim ***** válasza:

"ezt szeretném lecserélni egy Ryzen 7 vagy 9 re"

Ehhez miért lényeges a korábbi ármozgás ismerete? :D

2021. okt. 7. 20:10
 6/17 A kérdező kommentje:

Azt hiszem ez nem olyan bonyolult! Nem akkor szeretnék procit vásárolni, amikor a legjobban az egekbe van az (amugy is drága) áraik.Valamint kíváncsi lennék hogy mikor voltak lentebb az árak, már ha volt olyan. És egyébként lehet épp most mennek fel ismét, vagy le... Ha megnézzük a chip gyártást, hogy hol tart (vagy nem tart) akkor talán, mondom talán ki lehet következtetni, hogy fog e lejjebb menni a cpu árak... Pl. mult héten akartam venni egy 12 magos ryzen 9 et, ami 161 volt, mostanra meg 185 -lett :o ... Szeretném tudni hogy alakulnak mostanság az árak, úgy Kb...

Hátha tudja vagy tud erről valaki valami érdemlegeset írni!

2021. okt. 7. 20:17
 7/17 anonim ***** válasza:

Alul ott a grafikon:

[link]

"Ha megnézzük a chip gyártást, hogy hol tart (vagy nem tart) akkor talán, mondom talán ki lehet következtetni, hogy fog e lejjebb menni a cpu árak.."

Az AMD gyárt folyamatosan, de mostanság fogják bejelenteni a 3D V-cache-sel felturbózott Ryzeneket így valszeg nagyobb tételben már azokat gyártják, ilyen szempontból belefuthatunk olyanba, mint tavaly hogy a régieket már nem szállítják, az újakból még nincs elég.

Valszeg az sem fog ezen segíteni, hogy kiszivárogtak az Alder Lake árai amik brutál drágák lesznek, cserébe nem biztos hogy előrelépést hoznak ( ez árfelhajtó lehet a későbbiekben ).

Ezek miatt én túl nagy esésre egyelőre nem számítanék. Az 5900/5950 érkezése után sem esett jelentősen a 3900/3950 ára sajnos.

2021. okt. 7. 20:25
 8/17 A kérdező kommentje:
7: ez igen! Ilyen válaszra gondoltam! Nagyon szépen köszönöm! :)
2021. okt. 8. 17:11
 9/17 A kérdező kommentje:

Egyébként valaki meg tudná mondani, hogy mi akülönbség ez:

AMD Ryzen 9 3900x 12-Core 3.8GHz AM4 Processzor

És ez:

MD Ryzen 9 5900X 12-Core 3.7GHz AM4 Processzor

Közt? Az árukban van különbség, nem is kicsi, de úgy egyébként micsoda? :)

2021. okt. 8. 17:25
 10/17 A kérdező kommentje:
Az "A" lemaradt :D
2021. okt. 8. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!