Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ilyenkor miért fagyhat be a...

Ilyenkor miért fagyhat be a számítógépem?

Figyelt kérdés

Manapság a gépem random lefagy, 3-4 másodpercekre, ilyenkor az egér se mozog, kimerevedik a kép, aztán megy tovább. Ez naponta többször fordul elő.

Azt figyeltem meg, hogy a lefagyás előtt / közben mindig kihallatszik a gépházból, hogy mintha egy HDD-m merevlemeze elkezdene pörögni.

Tehát konkrétan lefagy a gép egy picit, amikor elkezd felpörögni a HDD. Ez mitől lehet / hogy lehetne javítani?

1 SSD-m, és 5 HDD-m van, sajnos azt sem tudom melyik csinálhatja ezt.

2021. szept. 26. 17:12
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Ez normális. Ha nem használod a HDD-t egy ideig, leáll. Aztán amikor legközelebb használnád, fel kell pörögnie, ami úgy 4-9 másodperc. Amíg felpörög, a gép leáll, mert vár a HDD-re. Amint felpörgött, megy tovább.
2021. szept. 26. 17:19
 2/8 anonim ***** válasza:
63%
HDSentinel megmutatná melyik HDD rossz állapotú.
2021. szept. 26. 17:20
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Már csak ezért is érdemes beállítani, hogy a HDD ne álljon le "üresjáratban".
2021. szept. 26. 17:21
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A HDSentinel szerint minden HDD 100%-os 1 kivételével ami 30%, 72 hibás szektorral, ez elvileg az oda írottak szerint egy garanciális cserére se elég, tehát nem annyira gáz.

Hogy lehet beállítani hogy ne álljon le üresjáratban? :O

2021. szept. 26. 17:22
 5/8 anonim ***** válasza:
75%

Windows 10:

Start menüben elkezded írni, hogy energia...

Kattints az energiagazdálkodási beállításokra.

Jobb oldalt a további energiabeállítások

Majd at aktív séma alatt a séma beállítások módosítása

Itt a speciális energiaellátási beállítások

Majd a kis ablakban a merevlemez kikapcsolása.

Ezt ha nullára letelered, akkor SOHA lesz az állapot.

2021. szept. 26. 17:30
 6/8 A kérdező kommentje:
Beállítottam, köszönöm!
2021. szept. 26. 17:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért azt tudod, hogy a 30% kevesebb, mint 1/3. Szóval én a helyedben arról a lemezről mentenék minden fontosat és lehet, hogy ki is dobnám a konfigból. Attól függetlenül, hogy a HDSentinel szerint az nem elég garanciális cserére, a 30% kevés és lehet, hogy nincs is már rá garancia, szóval ez az infó nem releváns. A fagyást szerintem az okozza, hogy az a lemez nagyon lassan pörög fel, ezért vár rá a gép és szerintem a 3-4 mp. az rengeteg. Ha most erre a lemezre beállítod, hogy folyton menjen, nem lesz felpörgési gondod, de az állapota romlani fog és egyszer csak volt-nincs adat.
2021. szept. 27. 08:26
 8/8 anonim ***** válasza:
A Sentinel nagyon szigorú. 72 hibás szektor még semmi. Ha modern Advanced Format lemez, akkor ez kemény 288 kByte rossz tárhely. Ha régimódi, akkor meg 36 kByte. Egyik se az a mennyiség, amit észreveszel, ráadásul a tartalék területre helyezte ezeket a szektorokat, így a kapacitásvesztés 0. Ha ez hosszútávon így marad, akkor semmi akadálya, hogy használd ezt a HDD-t. Ha viszont folyamatosan növekszik ez a szám, akkor a 7-es válaszban lévők az irányadók.
2021. szept. 27. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!