Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért pattog a hang Win 10 alatt?

Miért pattog a hang Win 10 alatt?

Figyelt kérdés

Ez egy notebook. Win 10 gyárilag rajta van. Az a baja, hogy pattog a hangszóró.. még a gyári hangok is, ha win hang van, az is. Ha rádugok egy fülhallgatót, ott is random pattog a hang, ha HDMI-n kiküldöm a hangot, az is pattog az erősítőn. Ha külső hangkártyát kötök rá USB-n, és kiküldöm a hangot koaxon, szintén pattog.

Ha Bluetooth-al kapcsolódok a Harman Kardon Onyx 5 - höz, gyönyörűen szól.

Minden más esetben random pattogások vannak, ha hanglejátszás van.

Tegnap teljesen nullára legyalultam a windowst, minden partíciót töröltem. Friss rendszer, pattog újra. Felraktam a Dell által kínált drivereket, realteket meg mindent, ugyanúgy pattog.

A Latencymon programot elindítottam, ami szintén érzékeli a hibát, és ezt írja ki piros betűkkel:

Your system appears to be having trouble handling real-time audio and other tasks. You are likely to experience buffer underruns appearing as drop outs, clicks or pops. One or more DPC routines that belong to a driver running in your system appear to be executing for too long. Also one or more ISR routines that belong to a driver running in your system appear to be executing for too long. One problem may be related to power management, disable CPU throttling settings in Control Panel and BIOS setup. Check for BIOS updates.

Ja írta, hogy checkoljam a BIOS updatet, az is a legfrissebb.

A CPU throttlingot nem találtam, hogy hol és hogyan is nézne ki.

Valaki segítsen, mert megőrülök ettől már.

2021. szept. 22. 13:17
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Próbálj úgy feltenni egy friss rendszert, hogy az nem kap internetet egyáltalán. Rögtön a telepítés után teszteld a hangot, és ha nincs vagy pattog, tedd fel a hozzá való illesztőprogramot. Ha így jó, akkor szépen egyesével kezdd el felrakosgatni a többi illesztőprogramot, és ha még így is jó, akkor jöhetnek a szoftverek. Mindegyik után csinálj újraindítást és tesztet, hogy garantáltan kiszűrd a hibás szoftvert.

Ha viszont már az első tesztnél is pattog, akkor próbálj egy live Linuxot (a Mint erre tökéletes). Ha nem pattog, szoftveres a baj, ha viszont igen, akkor irány a garancia vagy egy megbízható szerviz.

2021. szept. 22. 13:36
 2/8 A kérdező kommentje:

Ezek mindegyike megvolt.

A Live Linuxot hogyan tudom? Nincs CD olvasó a gépben. Pendrivem van.

2021. szept. 22. 14:00
 3/8 Pelenkásfiú ***** válasza:

Ha az angol nem gond, akkor:

[link]

[link]

2021. szept. 22. 14:06
 4/8 A kérdező kommentje:

Most készül a képfájl pendrive-ra.

UEFI-n bootoljak majd be róla?

2021. szept. 22. 14:20
 5/8 Pelenkásfiú ***** válasza:

Igen, bootolsz a pendrive-ról, aztán elindítod a Live rendszert. Telepíteni nem kell.

A Mint-et nem használtam még, de vagy már az elején megkérdezi, hogy Live vagy telepítés, vagy rögtön a Live jön be és onnan indíthatnál telepítést ha akarnál.

Egyébként csak pár percbe telik és már fut a rendszer.

2021. szept. 22. 14:24
 6/8 A kérdező kommentje:

Bingó.

Tökéletes a hang.

Most akkor hogyan tovább?

2021. szept. 22. 14:56
 7/8 Pelenkásfiú ***** válasza:

Próbáld meg ezt!

[link]

Főként az elsőt, ahol a Hz-et állítgatja.

2021. szept. 22. 15:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Végig zongoráztam mindet. Nem lett jó.
2021. szept. 22. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!