Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tesóm miért nem akarja az ő...

Tesóm miért nem akarja az ő gépére feltenni a Windows 10-et? Rossz rendszer lenne, vagy mi van mögötte?

Figyelt kérdés

Itthon már mindenki gépére feltette, anyuéba és apuéba akkor amikor SSD-t tett nekik bele, nekem meg már 2015-ben azt tett rá amikor összerakta a gépemet.

Az ő gépe újabb mint az enyém, neki 2016-os, mégis Windows 7-et tett rá, és azóta is az van neki rajta, pedig nem gyenge gép, i7-es, 500 GB ssd, 16GB ram.

Egyszer kérdeztem tőle miért, akkor azt mondta nincs kedve a Windows 10 sz*rságaira, meg arra hogy folyton frissít stb stb... meg neki megbízható gép kell mert mostanában rengeteget dolgozik itthonról.

2021. szept. 20. 21:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
De hát hiszen meg is kaptad a választ. Mi nem világos?
2021. szept. 20. 21:20
 2/13 anonim ***** válasza:
74%
Oh! :D Kérdező, egyet értek a testvéreddel, nekem is Win 7 van, és megértem mire gondol. Bár ki lehet kapcsolni, a frissítéseket Windows 10-nél, de Windows 10, az nem szép, nekem legalábbis nem tetszik, és gondolom, a testvérednek se, ez leginkább az az indok, ami miatt a 7-nél marad, és nekem is nagyjából ez az indok.
2021. szept. 20. 21:29
 3/13 anonim ***** válasza:
80%

Bár mondjuk, Ryzen 5 2600x-el, amikor Win10-et használtam eleinte, volt pár kékhalál, hogy miért? Azt nemtudom. Igazából, biztos megártott neki, a paint, hogy 1400x900-as képet szerkesztek benne :D

Nem jó, a Win 10.

2021. szept. 20. 21:31
 4/13 anonim ***** válasza:
22%
A 10-es sem frissít ha letiltod. Ebből adódó problémák pedig megszűnnek ha beállítja rendesen a felhasználó.
2021. szept. 20. 21:40
 5/13 anonim ***** válasza:
66%

Nálam frissít a Win10 és semmi gondom nincs vele ( az előző gépemnél volt, de ott a hardverkombót nem lájkolta a W10).

Ha a megbízható rendszert akarna, akkor valami kocka unix lenne a gépén... :)

2021. szept. 20. 22:14
 6/13 anonim ***** válasza:
62%

Mert a Win10 egy képzettebb embernek sokkal-sokkal macerásabb, mint a hetes, és több a hiba is benne. Több helyet foglal.

A gépet is jobban lassítja. Többet is kémkedik, ami úgy mellékesen további internetforgalmat és lassítást is okoz.

Igazából mi a jobb benne, mint a hetesben?

Az, hogy egy teljesen laikusnak egy kicsit kevesebbet kell foglalkozni a géppel, mint hetes alatt.

Na, ez meg nem előny egy hozzáértő embernek.

2021. szept. 20. 23:02
 7/13 anonim ***** válasza:
65%
Hát 6-os, Win 10-nél, bent volt egy hdd, amin szöveges fájlaim vannak, mindössze, 3gb foglalással, a 20-ból. És, csak rajta voltak azok a fájlok, én nem néztem rá, be se kapcsoltam a fájl kezelőt, de volt hdd aktivítás, közel 50%-ba használta valami, dllhost.exe, emellett a dllhost.exe-nek, a Seriusbit netbalancer-be, folyamatos feltöltési sebességet lehetett mérni. Ez még az elején volt a dolgoknak, gyárilag telepített Win 10 (Nem frissített) Annyi, hogy nem volt aktiválva, és ott volt az a felirat, és, mivel ez a hdd, usb-s volt, mikor kihúztam, megállt a dllhost.exe, feltöltési sebessége. Most, akkor, én vagyok a vak? Vagy ez a Win10-nek nevezett dolog, elkezdte valahová feltölteni a szöveges fájlaimat?
2021. szept. 20. 23:34
 8/13 anonim ***** válasza:
87%

Nem mindenkinek tetszik mindegyik rendszer.

Nálam sincs az az isten, hogy az én gépemen Win10 fusson. Ennek vannak objektív, és szubjektív okai is. Objektív okok például az indokolatlanul magas erőforráshasználat. Lehet mondani persze, hogy ez egy természetes folyamat, a többletszolgáltatások több erőforrást is igényelnek, és lehetetlen lenne pl. 64k-ba belepréselni egy mai korszerű oprendszert. Igen, ez így van. De amikor a Linux nagyjából ugyanazt a funkcionalitást megoldja negyedakkora hardveren is, akkor én nem fogom indokoltnak tartani azt az erőforráshasználatot, amit a Win10 igényel.

További (nagyrészt) objektív ok a megbízhatatlanság. Persze, erre is lehetne példákat felhozni, hogy "de hát nálam egész jól működik". Meg hogy "a Win98 is instabil volt". Igen. De azért 2021-ben hadd várjam már el egy oprendszertől, hogy még csak a lehetősége sem merüljön fel, hogy például egy frissítés a felhasználó fájljaiba beletöröljön. Vagy például azt, hogy egy szabálytalan leállástól ne kerüljön bootolhatatlan állapotba a rendszer. (Igen, láttam már, nem egy, és nem kettő gépet, ami áramszünet után képtelen volt a Windowst betölteni.)

Aztán vannak a szubjektívebb okok. Mint például az, hogy rühellem, ha a rendszer akar dönteni helyettem. Hadd döntsem már el én, hogy mikor akarom a frissítéseket telepíteni. Vagy például az, hogy ronda. Értem én, hogy a minimalizmus, meg a khm "flat design" most a divat, de azért azt is lehetne ízlésesen csinálni. És egyébként is: tényleg ott tartunk 2021-ben, hogy egy cég mondja meg, hogy hogy nézzen ki a felhasználói felületem? A testreszabhatósága a felületnek semmit nem változott 30 év alatt. Ez azért gáz.

Emellett olyan elvi dolgok is vannak, mint például a telemetria kérdése. Régebben az ilyeneket kémprogramnak hívták...

Nem akarom túlragozni, tudnék még mesélni, hogy miért is nem fogok Win10-et használni. Jól megvagyok a Linux Minttel, köszönöm szépen. :)

2021. szept. 21. 04:10
 9/13 anonim ***** válasza:
65%

Én csak azért használok win10-et, mert nem lehetett feltenni a win7-et az új gépre.

Nagyon nehezen váltottam, de már egész megszoktam/megszerettem a 10-est.

2021. szept. 21. 07:50
 10/13 anonim ***** válasza:
79%
Hmm, 9-es, a kérdés elején majdnem írtam, hogy "Segítek" :D de ha már megszoktad, így nincs mit tenni. :)
2021. szept. 21. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!