Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógép véletlenszerűen...

Számítógép véletlenszerűen lefagy a kép + valamikor újraindul miért?

Figyelt kérdés

Mindenre gondoltam már , hogy mi lehet a baj egyszerűen. Főként játékok közben fordul elő , de filmnézés/netezés közben is volt már.

Egyszer csak gondol egyet, és befagy a kép. De a hang , és a játék megy tovább a háttérbe , és discord/ts3 is tudok beszélni , mert hallom/hallanak.

Valamikor újra is szokott indulni , de azt ritkábban. Magam szoktam újraindítani a gépet, és ezt el kell játszanom valamikor 2-3x is , mert 5 perc után befagy megint. Amikor jó napja van működik rendesen... .

Játék specifikusan amikor CS:GO-val játszanék történik olyan is , hogy elkezd magától szaggatni a játék , de úgy hogy darabos az egész. Ha az egeret ki-be dugom vagy billentyűzetet esetleg egy másik USB portba átrakom megszűnik egy időre , de utána megint ugyanez. Olyan ez mintha hibásak lennének az USB portok vagy nem működnének rendesen.

Én arra gyanakszok , hogy az alaplapba van valami hiba... .

Röviden leírva ennyi lenne. Megköszönném , ha valaki tudna valami megoldást javasolni erre a problémára , vagy tapasztalt már ilyet.

Vigyem el szervízbe ahol szétszedik ? Vagy nem tudom mit csináljak vele.

Mert nem egy olcsó gépről van szó 2 éve 1millió+-ért raktam össze.

2021. szept. 20. 14:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Főbb hardverek szintjén mit tartalmaz a gép?

Ha Win10 van telepítve akkor nyomd meg a windows gombot és írd be hogy "eseménynapló", ott válaszd ki a baloldali menüpontok közül a "Windows-naplók"-t majd a középső ablakban a "Rendszer" menüpontot.

Játssz egy kicsit amíg elő nem jön a fagyás, jegyezd meg az időpontot, majd a következő bekapcsoláskor keresd ki azt az időpontot a listából, hogy történt egy bármilyen "hiba" címszóval bejegyzés, és hogy mi annak a konkrét leírása.

Volt nálam is hasonló de ott az volt a baj, hogy egy Star Wars játék amit réges régen töröltem le, pár beépülő modulja fentmaradt mégis a gépen és az OP rendszert bezavarta mert reg fájlokat akart felülírni az pár modul a "C:" meghajtón, hiába nem volt már telepítve akkor 4 hónapja a játék.

2021. szept. 20. 15:00
 2/4 A kérdező kommentje:

Processzor : Intel i7-6850k CPU @ 3.60Ghz

Alaplap : Asus Rampage V Extreme

Videókártya : NVIDIA GeForce GTX 1080Ti

Eseménynaplóba figyelmeztetéseket látok csak + 1-2 hiba üzenet van.

Ami nem tudom mire utal.

Még nem tudtam tesztelni konkrétan lefagyás utána mit ír.

De ma biztosan befog ez is következni. :)

Köszi.

2021. szept. 20. 17:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Tápod elég hozzá? Nem döglődik?

Mikor volt takarítva?

Gyanúsan VGA körüli gond, tekintve, hogy főleg csak a képpel van gond. Mármint amikor nem fagy ki teljesen.

Nekem random játék kilépéseket és kékhalálokat a rezonancia okozott.

Ha a ventik fordulatát fixre állítottam, akkor nem volt gond.

A proci környékére gyanakszom. A jó 5 év alatt egyszer sem volt kivéve, de sokszor meg lett utaztatva.

Alaplap és proci csere után elmúlt a baja.

Pedig csináltam én is mindenféle tesztet.

De a ventilátorok fordulata stressztesztnél nem változik úgy, mint játék közben.

Aztán lehet, hogy a procifoglalathoz is került por. Az sosem volt takarítva, minden más, takarításkor, ami kb. félévente volt, ki volt szedve a foglalatból.

A prociról a pumpa sem volt leszedve sokáig.

Újra is pásztáztam. A GPU-t is. De ez sem segített. Csak a ventik fix, magas fordulata, hogy meglegyen a hűtés. Sokáig nem is lehetett bírni.

Főleg, ha csak épp netezni akartam.

2021. szept. 23. 20:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Hibaüzenet vagy a jelenség? Azóta is semmi?
2021. szept. 24. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!