Gép véletlenszerűen újraindul mi lehet a baj forrása?
A helyzet a következő: júliusban szokatlan módon a környéken sokszor előfordult, hogy áramkimaradás történt. Na azóta jelent meg a probléma: a gép véletlenszerűen kikapcsol majd újraindul. Pontosabban amikor nagyobb terhelés éri egy-egy játéknál mert amelyikhez nem kell olyan nagy erőforrás azt viszi gond nélkül. Viszont van amikor a nagyobb terhelésű játékot is viszi minden gond nélkül, de van, hogy csak pár percig bírja van, hogy csak hosszabb idő után kikapcsol a gép majd újraindul. Eseménynapló pedig csak ennyit ír az incidensről: Kernel Power 41 (63) Egy memória tesztet csináltam bár a tesztet a Windowsos szoftver csinálta az nem talált hibát. Aida64-el stresszeltettem a processzort nem történt semmi. Unige Benchmarkot (Heaven és Superposition) végig futtattam a videokártyán nem történt semmi. A FurMarkot viszont amint elindítom egy pár másodperc és kikapcsol a gép majd újraindul. OCCT szoftvernél az Energia tesztnél szintén ugyanez. A hőmérséklet 65 foknál magasabb nem szokott lenni se a procinál se a videokártyánál, ventillátorok működnek, gépház nem poros mert szoktam takarítani és természetesen megnéztem most is. Nem volt az. BIOS-t nem néztem mert nem értek hozzá ezért véletlenül se mentem bele egyszer sem szóval az azóta olyan ahogy megcsinálták a szakemberek nekem (gépet is ők építették). Én a tápra tippelek, de neten sok mást is olvastam ami okozhatja plussz az egyetlen szerelő aki itt van a környéken ő rögtön átnézés nélkül videokártyát mondta, hogy azzal van a probléma újat kell venni (igen erősen kétségbe vonom az állítását, de a bogarat csak sikerült elültetnie a fejemben). Akivel történt valami hasonló vagy jártas a témában az tudna segítséget adni?
A konfig pedig:
Alaplap: Gigabyte Ga b250m ds3h
Processzor: i5 7500
Videokártya: 1050 ti asus
RAM: corsair vengeance 2400mhz 2x8
Táp: Chieftec Smart 500W
OP rendszer: W10 64 bit
Konfig 4 éves
Nálam legutóbb ezt a videokártya miatt csinálta.
Mert ugye mindig frissíteni kell mindent, így van az ember a videokártya meghajtóval is, igen'ám de az az érdekes dolog történt, hogy a legújabb meghajtóprogramokkal véletlenszerűen újraindult a gép.
Első körben azt hittem túlmelegszik a processzor, de végül feltettem egy régebbi videokártya meghajtót és azóta semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!