Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Másfél éves HP laptop (P101NH)...

Másfél éves HP laptop (P101NH) véletlenszerűen újraindul, mi lehet az ok?

Figyelt kérdés

Nincs kék halál, csak hirtelen fekete képernyő, kattan a vinyó, és újraindul a rendszer.

Oprendszert már újrahúztam, de ez nem segített. Próbáltam DVD-ről bootolt Linuxxal, de azzal is csinálja.

Windows 10 Home-val adták, ezt újratettem, miután nem javult próbáltam Pro-val, majd utána a Linuxxal.

2018. márc. 16. 11:16
 1/6 A kérdező kommentje:
CPU fan-t is kitakarítottam, mert gyanakodtam túlmelegedésre, de nem ez a baj.
2018. márc. 16. 11:18
 2/6 CspCsj ***** válasza:

HDSentinel mit ír a HDD kondíciójára?

[link]

2018. márc. 16. 14:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Azzal minden oké 100/100%.
2018. márc. 16. 16:21
 4/6 CspCsj ***** válasza:

Nemrég kezdte? Milyen gyakran csinálja?

Naponta/hetente/havonta?

Volt már hogy pár perccel a bekapcsolás után is újraindult, vagy rendszerint pár óra után történik?

Ha Linux-nál is jelentkezett, akkor szerintem nem szoftveres, hanem hardveres a hiba.

Memóriatesztet is kipróbálnék a Linux telepítőről.

HP hardver-teszt: [link]

2018. márc. 16. 18:09
 5/6 A kérdező kommentje:

#4: Változó. Van, hogy naponta a bekapcsolástól számítva fél órán belül csinálja, de van, hogy napokig semmi baja.

Legtöbbször akkor fordul elő, mikor épp jászok le egy HD videót.

2018. márc. 16. 20:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Csinálj memóriatesztet.Töltsd le az Aida 64et.Nézd benne hogy hány fokos a procid.Tudom hogy kipucoltad,de lehet a heatsinkből elszállt a gáz.Ezt úgy tudod ellenőrizni,hogy félig szétszedett laptopot benyomod,közbe a heatsink rézcsövét fogdosod.Ha hideg,akkor a gáz elszállt belőle,új heatsinket kell venned.
2018. márc. 16. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!