Macbook M1 Pro 8 GB RAM-mal stúdiózásra elég?
"Na amit írtál, az az egyik legfontosabb, hogy 5 vagy 10 év után se legyen kuka."
Gondolom te nem hallottál az Apple perről, amikor azzal vádolták az Apple-t hogy mesterségesen lassítja szoftveresen az iPhoneoket... :)
"Láttam már én újabb gépeken is Windows-t megdögleni"
Művészet úgy kifektetni a Win10-et, de ki lehet. Újrahúzni nincs fél óra :)
Én a RAM esetében abban hiszek, hogy minél több annál jobb. Lehet a végletekig optimalizálni ( ahogy pl az iPhoneoknál is nagyon ügyesen csinálja az Apple) de egy szint elérése után a gigabájtokat nem tudod pótolni. Én a 16GB-os MBP-ra szavazok :)
De hallottam, de miért példálozol folyton az iPhone-n al, miközben írtam, hogy soha nem kellene? Attól, hogy egy a gyártó, még mindig egy telefonról beszélsz, miközben engem egy laptop/notebook érdekel... Mennyire lenne fair az, ha én meg a Windows telefonokkal érvelnék? Ennyi erővel megtehetném...
Igen, 20-30 perc újrarakni... Mégis az lenne az utolsó gondolatom, mert nem szeretnék újra több ezer számlát letölteni (vállalkozó vagyok), meg minden mást, pl. több ezer képet meg egyéb dolgokat a weboldalak miatt, több 100 zene projektet, meg egyebek.
Szerintem minden dologból (ami pozitív) minél több van, annál jobb, ez nem kérdés. A kérdés még mindig az, a 8 GB elég-e? A 8 GB-is havi 20-25 ezer, a 16 gigás meg egyben 600-700 ezer, szóval ez sem mindegy. Ha meg tudod indokolni, hogy a 8 giga miért kevés arra, amire használni szeretném, az oké, de a "minél több, annál jobb" közhely nem segít. :)
"De hallottam, de miért példálozol folyton az iPhone-n al, miközben írtam, hogy soha nem kellene?"
Pusztán csak a párhuzam miatt, már ami az instabilitást és a "lassulást" illeti.
Keresgéltem egy kicsit, a Logic minimum RAM igénye 4GB. Több helyen azt írják, hogy 8GB-tal gond nélkül dolgoznak vele, találtam olyan hozzászólást ahol valaki összehasonlította a 16GB-os MBProját egy 8GB-os másikkal és nem vett észre lényeges különbséget ezek alapján elégnek kellene lennie a 8GB-os változatnak is. A 16GB erre a feladatra nem éri meg a felárat. Ahogy itt említették ezekkel lehet videót vágni is, oda meg már 16GB lenne a minimum :)
(p.s.:
"Mégis az lenne az utolsó gondolatom, mert nem szeretnék újra több ezer számlát letölteni (vállalkozó vagyok), meg minden mást, pl. több ezer képet meg egyéb dolgokat a weboldalak miatt, több 100 zene projektet, meg egyebek."
Ha jól van összerakva egy rendszer akkor ilyen gondnak nem lenne szabad előfordulnia. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!