Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Macbook M1 Pro 8 GB RAM-mal...

Macbook M1 Pro 8 GB RAM-mal stúdiózásra elég?

Figyelt kérdés
A 16 GB-os jóval drágább... Zenélésre kellene, alapzene készítésre, felvételre stb. Nem szoktam több száz sávot használni, szerintem a legtöbb eddig még 30 sem volt. A Windows gépek hamar kifekszenek, meg állandóan szívtam velük, azt hallottam stúdiózgatni a Mac a legjobb, főleg Logic-kal.

2021. szept. 15. 12:43
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Na amit írtál, az az egyik legfontosabb, hogy 5 vagy 10 év után se legyen kuka. Mivel saját rendszerük van saját eszközre, így évekig stabil lesz. Én nem vagyok almás, telefonból nem is kellene soha, viszont a Windows laptop mellé egy Macbook kellene, mert amit az művel sokszor... Láttam már én újabb gépeken is Windows-t megdögleni, de ez megeshet az Apple-lel is, nem tagadom, viszont szerintem hosszabb távon stabilabb. Igazából egyre jobban eltávolodunk a kérdésemtől, mert én csak arra lettem volna kíváncsi, hogy erre elég-e 8 GB RAM.
2021. szept. 16. 22:50
 12/17 anonim ***** válasza:

"Na amit írtál, az az egyik legfontosabb, hogy 5 vagy 10 év után se legyen kuka."

Gondolom te nem hallottál az Apple perről, amikor azzal vádolták az Apple-t hogy mesterségesen lassítja szoftveresen az iPhoneoket... :)

"Láttam már én újabb gépeken is Windows-t megdögleni"

Művészet úgy kifektetni a Win10-et, de ki lehet. Újrahúzni nincs fél óra :)

Én a RAM esetében abban hiszek, hogy minél több annál jobb. Lehet a végletekig optimalizálni ( ahogy pl az iPhoneoknál is nagyon ügyesen csinálja az Apple) de egy szint elérése után a gigabájtokat nem tudod pótolni. Én a 16GB-os MBP-ra szavazok :)

2021. szept. 16. 23:00
 13/17 A kérdező kommentje:

De hallottam, de miért példálozol folyton az iPhone-n al, miközben írtam, hogy soha nem kellene? Attól, hogy egy a gyártó, még mindig egy telefonról beszélsz, miközben engem egy laptop/notebook érdekel... Mennyire lenne fair az, ha én meg a Windows telefonokkal érvelnék? Ennyi erővel megtehetném...

Igen, 20-30 perc újrarakni... Mégis az lenne az utolsó gondolatom, mert nem szeretnék újra több ezer számlát letölteni (vállalkozó vagyok), meg minden mást, pl. több ezer képet meg egyéb dolgokat a weboldalak miatt, több 100 zene projektet, meg egyebek.

Szerintem minden dologból (ami pozitív) minél több van, annál jobb, ez nem kérdés. A kérdés még mindig az, a 8 GB elég-e? A 8 GB-is havi 20-25 ezer, a 16 gigás meg egyben 600-700 ezer, szóval ez sem mindegy. Ha meg tudod indokolni, hogy a 8 giga miért kevés arra, amire használni szeretném, az oké, de a "minél több, annál jobb" közhely nem segít. :)

2021. szept. 17. 01:17
 14/17 anonim ***** válasza:
Mondjuk ezt én se értem, videót is vígan vágnak a drága szutyokkal. Megy, mert egy tokban van szinte az egész. Ettől függetlenül kategóriáért fizetsz, csak nem mindegy mennyit. Felsőkategóriás cuccok kevesebbért jobb specifikációval bírhatnak 10+ évet. A mostani gépeden is jó lenne tolni legalább egy memtestet mielőtt az instabil windowsod nagyon helikopterré változtatna. Aztán számolni, hogy pár ezresért stabil gép újratelepítés nélkül, vagy full más rendszer drágán, amire biztos rohadt zökkenőmentes lesz átállni.
2021. szept. 17. 15:04
 15/17 anonim ***** válasza:

"De hallottam, de miért példálozol folyton az iPhone-n al, miközben írtam, hogy soha nem kellene?"

Pusztán csak a párhuzam miatt, már ami az instabilitást és a "lassulást" illeti.

Keresgéltem egy kicsit, a Logic minimum RAM igénye 4GB. Több helyen azt írják, hogy 8GB-tal gond nélkül dolgoznak vele, találtam olyan hozzászólást ahol valaki összehasonlította a 16GB-os MBProját egy 8GB-os másikkal és nem vett észre lényeges különbséget ezek alapján elégnek kellene lennie a 8GB-os változatnak is. A 16GB erre a feladatra nem éri meg a felárat. Ahogy itt említették ezekkel lehet videót vágni is, oda meg már 16GB lenne a minimum :)

(p.s.:

"Mégis az lenne az utolsó gondolatom, mert nem szeretnék újra több ezer számlát letölteni (vállalkozó vagyok), meg minden mást, pl. több ezer képet meg egyéb dolgokat a weboldalak miatt, több 100 zene projektet, meg egyebek."

Ha jól van összerakva egy rendszer akkor ilyen gondnak nem lenne szabad előfordulnia. )

2021. szept. 17. 18:37
 16/17 A kérdező kommentje:
Na 10-15 válasz után csak meglett a lényeg. Köszönöm! :)
2021. szept. 17. 20:43
 17/17 anonim ***** válasza:
Ha már megvan és túl vagy a "teszt fázison" akkor majd dobj egy választ hogy bevált-e illetve elegendő-e a teljesítménye. :)
2021. szept. 19. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!